Sokneprest på torpedo-jobb

KRISTIANSAND (Dagbladet): Soknepresten i Vågsbygd i Kristiansand, Nils Ingvar Nilsen (63), var med på det reineste torpedooppdraget da sønnen hans tok tilbake bilen sin fra en kjøper som ikke ville gjøre opp for seg. Men han fnyser av beskyldningene om kidnapping og bortføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er det rart at politiet blir overarbeidet hvis man ikke skal tillate vanlige mennesker å hjelpe dem litt? Min sønn burde hatt betaling fra politiet fordi han gjorde en polititjeneste for dem i disse knappe tider, sier Nils Ingvar Nilsen til Dagbladet.

Lagt i jern

Oppdraget ble utført ved at den 18-årige bilkjøperen ble oppsøkt på arbeidsplassen sin på Birkeland i Aust-Agder. Han ble lagt i håndjern og tvunget med til Kristiansand. Bak rattet satt sokneprestens 33-årige sønn Knut Otterdal Nilsen.

18-åringen ble først truet inn i Den norske Bank for å skrive under på et gjeldsbrev. Deretter gikk turen til Biltilsynet for å underskrive på dokumenter som tilbakeførte eiendomsretten over bilen.

Avhørte ikke presten

Da 18-åringen ble sluppet fri, dro han sporenstreks til lensmannen og leverte anmeldelse for frihetsberøvelse. Statsadvokaten ga ordre om at handlingen kvalifiserte til 5000 kroner i forelegg.

Knut Otterdal Nilsen godtok ikke forelegget og møtte i forrige uke som sin egen forsvarer da saken kom for retten i Grimstad.

Politifullmektig Trygve Johnsen opplyser at politiet aldri har vurdert sokneprestens rolle i saken. Presten er heller ikke avhørt i sakens anledning.

- Ryddet opp

Sokneprest Nilsen sier han blir svært skuffet dersom sønnen skulle bli dømt. Han mener det er å snu saken fullstendig på hodet at svindleren blir den som anklager.

- Er det frihetsberøvelse å lede en tyv tilbake til utgangspunktet så han kan få levert gjenstanden tilbake? Jeg kaller det å rydde opp. Gutten måtte jo bare være glad for å få saken ut av verden, understreker soknepresten.

Nilsen tar på det sterkeste avstand fra at 18-åringen led noen overlast.

- Jeg var jo med, og kan skrive under på hvor skånsomt det ble gjort. Hensikten var ikke å ramme gutten, men å få bilen tilbake.

Nøytralisert

- Vi festet ham litt fast så han ikke skulle skade seg selv eller min sønn, forteller soknepresten.

Han fulgte etter i sin egen bil og kunne kontrollere at transporten gikk greit.

- Om han satt litt ubevegelig i bilen, så var det jo bare en trygghetssak. Vi fikk ham skånsomt til blant annet Biltilsynet. Så var saken løst - og ferdig med det, sier sokneprest Nilsen.