Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Google saksøkes for kvinnediskriminering om lønn:

Søksmål mot Google: Anklages for å systematisk lønne kvinner mindre enn menn

Tre tidligere ansatte saksøker Google for kvinnediskriminering når det kommer til lønnsutbetaling.

SAKSØKES: Tre tidligere kvinnelige ansatte går til søksmål mot Google. De hevder kvinner få systematisk mindre lønn enn menn. Bildet viser Google sitt kontorbygg i California. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKES: Tre tidligere kvinnelige ansatte går til søksmål mot Google. De hevder kvinner få systematisk mindre lønn enn menn. Bildet viser Google sitt kontorbygg i California. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Google etterforskes etter å ha blitt saksøkt for diskriminering mot kvinner når det kommer til lønn og lønnspålegg, det skriver den amerikanske avisa The Mercury News.

Det er tre kvinnelige tidligere ansatte som saksøker det gigantiske teknologiselskapet.

«Google har diskriminert og fortsetter å diskriminere sine kvinnelige ansatte ved å systematisk betale dem lavere kompensasjon enn det Google betaler til sine mannlige ansatte - som utfører liknende arbeid, under liknende arbeidsforhold», heter det i søksmålet datert torsdag i California Superior Court i San Francisco.

Det amerikanske Labor Department (arbeidsdepartementet) har kalt lønnsdiskrimineringen mot kvinner i Google for «ekstrem».

Kvinnene som saksøker ønsker å representere en gruppe kvinner som har jobbet hos Google i California i løpet av de siste fire årene.

Google uenig i påstandene

Den San Francisco baserte avisa The Mercury News har kontaktet Google, som sier de nå skal sette seg ned å se på søksmålet i detalj, men at de er uenige i de hovedpåstandene.

- Arbeidsnivåer og lønnspålegg bestemmes gjennom strenge ansettelses- og forfremmelseskomiteer, og må bestå flere nivåer av gjennomgang, inkludert kontroller for å sikre at det ikke er kjønnsforstyrrelser i disse beslutningene, sier Googles talsperson, Gina Scigliano, til avisa.

Hun legger til at selskapet har omfattende systemer for å sikre at de betaler rettferdig.

- Men hvis vi noen gang ser individuelle uoverensstemmelser eller problemer, jobber vi med å fikse dem, sier hun.

Konkluderer med ulikheter

Advokaten som representerer kvinnene som saksøker selskapet, James Finberg, har uttalt at de blant annet tar med seg en artikkel i The New York Times inn i søksmålet.

Artikkelen er basert på lønnen til en kvinne i selskapet, og konkluderer med at kvinner får lavere lønn og tillegg enn menn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!