Rettsak mellom Sykehuset Østfold og sykepleiere:

Søksmål mot sykepleiere avvist i retten

Tingretten i Fredrikstad har avvist søksmålet fra Sykehuset Østfold mot fire sykepleiere som krevde å få full stilling ved avdelingen de jobbet ved.

AVVIST SØKSMÅL: Fredrikstad tingrett har avvist søksmålet som Sykehuset Østfold anla mot fire sykepleiere. Foto: NTB scanpix
AVVIST SØKSMÅL: Fredrikstad tingrett har avvist søksmålet som Sykehuset Østfold anla mot fire sykepleiere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gledelig, mener leder i Sykepleierforbundet Lill Sverresdatter Larsen.

– Samtidig har dette vært en belastning for de berørte som opplevde å bli saksøkt av sin egen arbeidsgiver, påpeker hun.

Ikke myndighet

Tingrettens beslutning om å avvise saken var enstemmig. Begrunnelsen er at retten mener sykehusdirektør Hege Gjessing ikke hadde myndighet til å stevne de ansatte.

De fire sykepleierne jobbet deltid ved nyfødtavdelingen på Sykehuset Østfold, men krevde å få økt sine stillinger da en ny sykepleierstilling ble lyst ut ved avdelingen våren 2019, skriver NRK.

Det nektet arbeidsgiver, som i stedet tilbød dem å fylle opp stillingene ved å jobbe i andre avdelinger, noe sykepleierne ikke ønsket. De gikk i stedet til Tvisteløsningsnemnda, der de fikk medhold.

Men i stedet for å akseptere dette, gikk sykehuset rettens vei. Sykehuset mente vedtaket ville medføre en «vesentlig ulempe» for arbeidsgiver, skriver Fredriksstad Blad.

Blir stående

Rettens avvisning av saken tirsdag innebærer at vedtaket fra Tvisteløsningsnemnda blir gjeldende, sier sykepleiernes advokat Magnus Buflod.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer