Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Søkte om hjelp for sex-avhengighet

29-åring nekter for voldtekter, menneskehandel, hallikvirksomhet og sex med mindreårig.

PRESSEKONFERANSE: På en pressekonferanse på  Tromsø politistasjon fortalte politiet at den siktede 29-åringen skal ha begått sedelighetsforbrytelse under prøveløslatelse.
Foto Rune S. Bertinussen / SCANPIX
PRESSEKONFERANSE: På en pressekonferanse på Tromsø politistasjon fortalte politiet at den siktede 29-åringen skal ha begått sedelighetsforbrytelse under prøveløslatelse. Foto Rune S. Bertinussen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 29-åringen som er siktet for flere alvorlige sedelighetsforbrytelser ser på seg selv som nærmest sexavhengig, skriver Nordlys.no.

- Han har hatt et usedvanlig høyt antall sex-partnere, sier forsvarer Odd Drevland som sier klienten tidligere har prøvd å få behandling for sex-avhengighet uten å få det.

Den siktede 29-åringen erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene han er siktet for.

Innrømmer sex
- Han har hatt sex med de aktuelle kvinnene, men sier at dette har vært frivillig. Han har heller ikke kjøpt sex av noen av dem, eller vært involvert i å selge sex, forteller Drevland.

Mannen, som er fra Troms og bosatt i Tromsø, har drevet en erotisk forretning, og hadde planer om å starte strippeklubb. Den ene av jentene det er snakk om i siktelsen, skulle etter planene være med på dette, skriver Nordlys.no.

- Han innrømmer å ha gitt gaver til henne, men det skal ikke ha vært som betaling for sex, sier Drevland.

Mannen meldte seg selv for politiet 9. august. En pressekonferanse om saken pågår nå på Tromsø politistasjon. Politiet opplyser om at flere av forholdene mannen er siktet for skal ha skjedd våren og sommeren i år.

Risikerer 21 år
Flere av forholdene skal ha skjedd i prøvetida etter at han 11. november 2007 ble dømt til to års fengsel, hvor av ett år betinget, for å ha hatt samleie med ei 12 år gammel jente.

Strafferammen for forbrytelsene i siktelsen er inntil 21 års fengsel. 29-åringen ser at det er en veldig alvorlig siktelse, og tar ikke lett på den selv om han påstår at han ikke er skyldig.Mannen har sittet i varetekt siden 9. september.

Etterforskningen har så langt avdekket opplysninger som etter politiets oppfatning gir skjellig grunn til mistanke for følgende forhold mannen er siket for:

• Tre overtredelser av straffelovens § 192 som gjelder voldtekt.

• Én overtredelse av straffelovens § 196 som gjelder seksuell omgang med barn under 16 år.

• Én overtredesle av straffelovens § 202a som gjelder det å fremme andres prostitusjon.

• Én overtredesle av straffelovens § 224 som gjelder menneskehandel.

• Én overtredesle av straffelovens § 203a som gjelder det å skaffe seg seksuell omgang med en person under 18 år ved å yte vederlag.

• Én overtredesle av straffelovens § 202a som gjelder det å skaffe seg seksuell omgang med en person ved å yte vederlag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media