- Søkte tilflukt på krisesenter

Da ekteskapet med offiseren tok slutt, skal den drepte kvinnen ha søkt tilflukt på krisesenter sammen med barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Dette forteller en pålitelig kilde til Dagbladet. Venner av paret ser et mønster i eksmannens oppførsel, som ifølge politiet endte med at han skjøt og drepte sin tidligere ektefelle i parkeringshuset i Bergen.

- Han har gjort livet så vanskelig for henne som han overhodet kunne. Han har drevet systematisk trakassering over lang tid, sier en venn av kvinnen til Dagbladet.

Skutt i ryggen

Politiet mener yrkesoffiseren planla drapet som en ren henrettelse. En av politiets teorier er nå at den drapssiktede 39-åringen ventet på sin ekskone i parkeringshuset torsdag morgen, med ladd våpen. Derfor ble siktelsen mot mannen i går skjerpet til overlagt drap.

Funn på åstedet og obduksjonsrapporten viser at kvinnen ble skutt i nakken og ryggen med flere skudd, får Dagbladet opplyst. Kvinnen rakk trolig aldri å se drapsmannen i øynene før hun ble skutt.

Politiet har funnet blodspor på venstre forskjerm på mannens Saab 9-3, som han kjørte inn og ut av parkeringshuset med. Dersom dette er den dreptes blod, kan det bety at bilen traff kvinnen på vei ut av parkeringshuset.
Mannen ble i går varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud.

Vanskelig samliv

Offiseren og den drepte kvinnen ble separert i 1995 og formelt skilt i 1998. At samlivet var vanskelig, var også kjent for kvinnens kollegaer i Vital forsikring. Da hun flyttet fra yrkesoffiseren, måtte hun ta med seg barna og flytte på krisesenter. Der skal kvinnen ha bodd noen dager, sier en nær venn av den drepte kvinnen.

- Jeg kjenner ingen som kunne være så klarttenkende midt oppe i en så alvorlig konflikt. Hun har i perioder betraktet ham som farlig, og har vært i tvil om hva han var i stand til å gjøre, sier vennen.

Vedkommende mener at kvinnen kjente til at eksmannen hadde våpen.

- Føler seg overkjørt

Ifølge siktedes forsvarer, Arvid Sjødin, er mannen utslitt.

- Fengselsbetjentene har flere ganger prøvd å få kontakt med ham på cella, uten at han har vært i stand til å svare dem.

Sjødin forteller at hans klient virker svært engasjert i rettssakene han har ført mot ekskona.

- Han har følt seg overkjørt i mange år. Jeg forstår det slik at ekskona hadde fri sakførsel, mens han måtte prosedere sakene selv.

- Opptatt av penger

Dagbladet får opplyst at eksmannen har brukt nær en halv million kroner av egen lomme på rettsprosessene mot sin tidligere ektefelle. Han er gang på gang blitt dømt til å betale alle saksomkostninger.

Kilder som kjenner tvisten mellom det tidligere ekteparet godt, sier 39-åringen hadde et meget anstrengt forhold til penger.

Advokat Helge Hansen, som representerte kvinnen, sier at han til en viss grad deler dette synet.

- Det jeg kan si, er at jeg sjelden har møtt en mann som var så opptatt av penger.

Flere kilder som Dagbladet har snakket med, mener de mange rettssakene har vært en del av mannens forfølgelse av ekskona.

- De påstandene han har kommet med, og måten han har ført sakene på, har vært svært uvanlige, sier Helge Hansen.

- Han har overhodet ikke vist respekt for de avgjørelsene retten har fattet, sier han.

ÅSTEDET: Roser og levende lys markerte i går stedet i parkeringshuset Citypark i Bergen hvor den 37 år gamle kvinnen ble drept. Hun ble skutt i ryggen og nakken, og rakk neppe å se gjerningsmannen i øynene før hun døde.