Søkte USA-visum - fikk ny familie

TRONDHEIM (Dagbladet): Ann-Elise Vik Jakobsen (56) får i kveldens «Tore på sporet» vite at hun har en stor familie i USA. En familie hun ikke ante at hun hadde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 56 år gamle kvinnen har i alle år trodd at hun var helnorsk, og at hun vokste opp hos sine biologiske foreldre i Halden.

Hun ble født i USA i 1944, men familien flyttet hjem til Norge da krigen var slutt og hun var to år gammel.

Først i voksen alder begynte Ann-Elise Vik Jakobsen å få mistanke om at det var ting i hennes fortid foreldrene ikke hadde fortalt om.

Hun skulle dra på ferie til USA, og søkte ambassaden om visum, da hun fikk sjokkmeldingen: Du trenger ikke visum, for du er amerikansk statsborger og kan få amerikansk pass om du vil!

På sporet

I flere år prøvde Ann-Elise Vik Jakobsen å finne sannheten om sin fortid. Hun lette i foreldrenes papirer, men alt som kunne sette henne på sporet, var brent opp.

Så tok hun kontakt med Tore Strømøy, som viser resultatet av sin jakt i kveldens program på NRK1.

- Det var en svært vanskelig sak å løse. Den krevde enormt mye arbeid. Vi holdt på over et år før vi fikk noe skikkelig gjennombrudd, sier Tore Strømøy til Dagbladet.

Han fant ut at Ann-Elise Vik Jakobsen har en ukjent familie i USA: Hennes biologiske mor var amerikansk, og hun ble adoptert bort til det norske paret.

Søsken

Tore Strømøy kom nesten et år for seint til å finne Ann-Elises mor i live. Hun døde i mars i fjor. Men han fant flere søsken, som Ann-Elise får møte for første gang i kveldens tv-program. Det blir et meget sterkt møte.

<B>PÅ SPORET AV TAPT TID:</B> Ann-Elise Jakobsen får i kveldens «Tore på sporet» vite at hun har en amerikansk familie hun aldri har visst noe om.