SOL bytter ledelsen etter milliontap

Administrerende direktør Erik Hagen i Schibsteds internett-selskap Scandinavia Online (SOL) gikk på dagen da styret sist fredag vedtok en ny strategi. Niels Røine blir nå ansvarlig redaktør, mens Kristin Skogen Lund blir administrerende direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi vil nå bruke et par uker på å finne riktig strategi for fremtiden, sier Niels Røine, som bestemte seg for å si ja til lederjobben i Scandinavia Online søndag kveld. Fra styret har den nye lederduoen fått klare premisser om resultatforbedring.

Kommer dere til å si opp folk?

- Den nye strategien kan innebære endringer i staben. Men om det dreier seg om nedskjæringer kan jeg ikke si, sier Røine, som heller ikke vil ut med hvilken rolle journalistene i SOL vil få. Tidligere er det blitt spekulert i at disse er tiltenkt en ren deskfunksjon, mens stoffet skal bli levert fra en ekstern samarbeidspartner.

SOL Sverige har inngått en avtale med CNN-interaktiv om rettigheter til artikler og bilder for Skandinavia. Ifølge Dagens Næringsliv planlegger nå SOL å starte en ny nettpublikasjon, som blant annet skal konkurrere med Nettavisen.

- Det er ennå ikke klart på hvilken måte vi skal bruke tjenestene fra CNN. Muligens vil vi i tillegg inngå avtaler med andre samarbeidspartnere, sier Røine til Dagbladet :på nettet.

Redd for nye tap

SOL hadde i første halvår et underskudd på 72 millioner kroner. Tiltakene som nå gjennomføres skal hindre nye, store tap i et marked som våkner atskillig langsommere enn mange trodde for et par år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer