SOL bytter ledelsen etter milliontap

Administrerende direktør Erik Hagen i Schibsteds internett-selskap Scandinavia Online (SOL) gikk på dagen da styret sist fredag vedtok en ny strategi. Niels Røine blir nå ansvarlig redaktør, mens Kristin Skogen Lund blir administrerende direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil nå bruke et par uker på å finne riktig strategi for fremtiden, sier Niels Røine, som bestemte seg for å si ja til lederjobben i Scandinavia Online søndag kveld. Fra styret har den nye lederduoen fått klare premisser om resultatforbedring.

Kommer dere til å si opp folk?

- Den nye strategien kan innebære endringer i staben. Men om det dreier seg om nedskjæringer kan jeg ikke si, sier Røine, som heller ikke vil ut med hvilken rolle journalistene i SOL vil få. Tidligere er det blitt spekulert i at disse er tiltenkt en ren deskfunksjon, mens stoffet skal bli levert fra en ekstern samarbeidspartner.

SOL Sverige har inngått en avtale med CNN-interaktiv om rettigheter til artikler og bilder for Skandinavia. Ifølge Dagens Næringsliv planlegger nå SOL å starte en ny nettpublikasjon, som blant annet skal konkurrere med Nettavisen.

- Det er ennå ikke klart på hvilken måte vi skal bruke tjenestene fra CNN. Muligens vil vi i tillegg inngå avtaler med andre samarbeidspartnere, sier Røine til Dagbladet :på nettet.

Redd for nye tap

SOL hadde i første halvår et underskudd på 72 millioner kroner. Tiltakene som nå gjennomføres skal hindre nye, store tap i et marked som våkner atskillig langsommere enn mange trodde for et par år siden.

I kommentarene til Schibsted-konsernets halvårsregnskap blir det slått fast at tapene i SOL vil bli større i andre halvår enn først antatt. Nettsatsingen vil trolig påføre konsernet et underskudd i 1998 opp mot 150 millioner kroner.

- Vi reduserer ikke våre ambisjoner, men forsøker å tilpasse produkter og organisasjon til den virkelighet som omgir oss, sier konserndirektør Sverre Munck til NTB.

Han mener lederskiftet i SOL kom som en naturlig konsekvens av styrets forretningsplan for 1999.

Munck vil ikke angi noe tall for personalreduksjoner, men innrømmer at færre folk er en sannsynlig utgang på effektiviseringsprosessen som pågår.

Salgsdirektør overtar

Samme dag som Erik Hagen fratrådte som leder ble SOLs salgsdirektør Kristin Skogen Lund ansatt som ny administrerende direktør. Hagens redaksjonelle ansvar ble altså overtatt av redaktør Niels Røine som til nå har hatt ansvaret for VGs satsing på internett.