Langtidsvarsel

Sol i nord, regn i sør

Det er høstferie for store deler av Norge neste uke, og det blir for mange en fuktig fornøyelse. Jo lenger nord i landet du er, desto bedre blir det.

NYTT FAREVARSEL: Det blir mye regn i Sør-Norge den kommende uka. Natt til i morgen er det sendt ut farevarsel for Østlandsområdet. Her ser vi et bilde fra Skillebekk i Oslo 2019: En ung mann på scooter som trosser vannmengdene. Foto: Tore Bergsaker
NYTT FAREVARSEL: Det blir mye regn i Sør-Norge den kommende uka. Natt til i morgen er det sendt ut farevarsel for Østlandsområdet. Her ser vi et bilde fra Skillebekk i Oslo 2019: En ung mann på scooter som trosser vannmengdene. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De neste dagene er det ventet regn og dels store nedbørsmengder sør i Norge.

Fredag kveld og lørdag morgen er det sendt ut farevarsel for Østfold, Akershus og Oslo.

- I en periode på 10-12 timer forventer vi 40-50 millimeter nedbør. Men det blir store lokale variasjoner, sier statsmeteorolog Iselin Skjervagen til Dagbladet.

Plaskvåte dager

Mens Nord-Norge har hatt varme og solrike dager den siste uka, har det vært fuktig og til tider plaskvått lenger sør i landet. Men vi søringer unner selvsagt våre brødre og søstre i nord godvær. Selv om temperaturene daler noe, og det blir mindre sol og noe mer regn, får likevel den nordligste landsdelen best vær kommende periode.

- Det er gode nyheter for vannforsyningen og strømprisene, sier Skjervagen, og legger til:

- Men for mange som går ut i høstferie på sør og Østlandet, er ikke nyheten så god. Mange som har fri, drar på hytta og skal kose seg, må nok finne seg i å gjøre det innendørs. Men med fyr på peisen, stearinlys, spill, god mat og god drikke, kan det likevel bli en hyggelig uke.

Best nord i landet

Den nordligste landsdelen får variert vær, og jo lenger nord du kommer, desto bedre blir det. Noen variasjoner lokalt og med dagene som går, er naturlig. Men det er ventet noe sol, mest opphold og overskyet, og noe tidvis nedbør i form av regn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer