Sol i nord

Reis til Nordland hvis du vil ha solskinn på bunadssølvet i morgen. Også store deler av Trøndelag kan regne med godvær nasjonaldagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paraplyen kan ellers bli god å ha de fleste steder i landet i morgen. Bare Nordland og Trøndelag får løfter om pent vær fra statsmeteorolog Øyvind Johnsen. Og aller verst skal det bli på Sør-vestlandet.

- Sør på Vestlandet kan folk regne med regn på formiddagen og noe lettere vær utover ettermiddagen, sier Johnsen til Dagbladet.

Sola slutter i Møre

Mens Finnmark får en god del skyer og muligens regn, kan Troms fylke vente seg lettere skydekke og en god del oppholdsvær. Og temperaturen kan komme til å ligge over 20 grader.

Det gode været starter i Nordland og ender i Møre og Romsdal, og Nordmøre kan forvente nedbør utover ettermiddagen.

Våt nasjonaldag i vest

Sunnmøre og resten av Vestlandet får regn store deler av dagen, og der kommer nok barna i barnetogene til å bli nødt til å ha på regnfrakk fra tidlig på dagen. Utover ettermiddagen kan det bli noe lettere vær på den sørligste delen av Vestlandet. Temperaturen blir omlag 15-16 grader.

På Sørlandet kommer nedbøren inn i løpet av formiddagen, og det dårlige været vil øke på utover ettermiddagen. Statsmeteorologen kan ikke love at barnetogene vil gå klar av regnværet.

Usikkert i øst

- Været på Østlandet er litt usikkert, men det virker som om det skal bli opphold på formiddagen, og nedbøren kommer kanskje ikke inn over Østlandet før sent på ettermiddagen. Med den varme luften som nå er over dette strøket, kan vi regne med at temperaturen vil bli liggende på omkring 20 grader.

Fjellstrøkene får nedbør i løpet av formiddagen, og regnet kommer først i de vestlige strøkene.

På Svalbard er det fortsatt vinter, og selv om 17. mai-været stort sett blir pent, må folk regne med kuldegrader.

Lyn og torden mulig

Værkartet viser lyn og torden fra Trøndelag og sørover, men her kan ikke meteorologene være helt konkrete.

- Vi kan få tordenvær, men det er alltid vanskelig å spå både torden og tåke, sier statsmeteorolog Johnsen. - Vestlige strøk kan også regne med noe vind.

FRAM MED PARAPLYEN: 17. mai kan bli en fin dag å lufte den nye paraplyen på. Hvis du ikke som Naomi Cambell har investert i paraply som matcher kjolen, kan du kanskje ta fram en av de spesialdesignede bunadsparaplyene. Dem finnes det ifølge Aftenposten 84 typer av.
REGN MED REGN: Det kan bli barnetog i regnvær i sør og i vest. Men kanskje er det for sent å investere i moteriktig sydvest.