Været:

Sol landet over: Kan bli 20 grader

Selv om påsken snart er over, er det ingen grunn til å forlate solveggen - den neste uka byr på sol og vårstemning i hele landet. Enkelte steder kan gradestokken bikke 20 grader, tror meteorologene.

FINVÆRET FORTSETTER: Etter en real drømmepåske mange steder i Norge, ligger det an til å at vårstemningen fortsetter - i hele landet. Her fra Honnørbrygga foran Rådhuset i Oslo i april i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FINVÆRET FORTSETTER: Etter en real drømmepåske mange steder i Norge, ligger det an til å at vårstemningen fortsetter - i hele landet. Her fra Honnørbrygga foran Rådhuset i Oslo i april i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir et fantastisk vårvær over hele Sør-Norge, med temperaturer på 18 til 20 grader på det høyeste, sier meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Det fine vårværet skyldes et høytrykk, som har plassert seg «gunstig til» over Skandinavia, forklarer han.

- Sol er stikkordet

Særlig er det områdene litt innover i landet, som ligger an til å kunne ane 20-tallet på gradestokken.

- Siden sjøtemperaturen er såpass kald ennå, så blir lufta påvirket, og man kommer ikke opp i de samme temperaturene langs kysten. Det er litt typisk for våren, sier Granerød.

I kystnære strøk kan det også ligge morgentåke, som forsvinner utover dagen.

På Vestlandet kan det bli noe mer skyet enn for resten av Sør-Norge.

- Men også der ligger det an til å bli en veldig fin uke, forsikrer Granerød.

- Alt i alt blir det veldig bra vær. Og selv om det ikke vil bli skyfritt hele tida, så er det lange perioder med sol som er stikkordet.

Solfylt i nord

Men det er ikke bare i Sør-Norge at man kan nyte godt av finværet den kommende uka. I Nord-Norge, hvor det mandag er ventet noe grått og vått vær, titter sola fram for fullt på tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer