Sol over hele landet

Gled deg til finvær til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en regntung helg over store deler av landet kan mange glede seg over sol og høye temperaturer til uka.

Folk over hele landet vil i løpet av uka få sin del av sommerværet. På Østlandet kan gradestokken nærme seg 30 grader.

- Sola kommer til Østlandet tirsdag, og vi kan få temperaturer mellom 25 og 30 grader hvis vi er heldige, sier vakthavende meteorolog Sofia Vindjusveen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Sørlendingene kan vente seg enkelte regnbyger mandag og tirsdag før sola onsdag kommer for å bli ut uka.

• Sjekk været på ditt hjemsted på Dagbladet.nos værsider!

Ustabilt i nord


Vestlandet og Midt-Norge må belage seg på å vente noe lenger på sommerværet, men også her vil sola varme fra onsdag og ut uken.

Restene av en tropisk storm på vei mot Barentshavet gjør at Nord-Norge får ustabilt vær og mye regn de nærmeste dagene. Men fredag vil også folk i Troms og Finnmark kunne finne fram badetøyet.

- Både Troms og Finnmark vil få til dels mye regn mandag og tirsdag. På onsdag og torsdag blir været her noe lettere, og fra fredag til søndag ser det ut til å bli pent vær med høyere temperaturer, sier Vindjusveen.

• Last opp dine feriebilder, og vinn flotte premier på dagbladet.no/sommer

Finvær i hele landet


Etter flere uker med middelmådige værmeldinger i store deler av landet ser det altså ut til at samtlige nordmenn kan skryte av at de får fint vær i slutten av uka.

- Hele Sør-Norge og Midt-Norge vil få fint vær fra torsdag. I Nord-Norge blir det overveiende pent fra fredag, sier Vindjusveen.

Dermed kan ferierende i hele landet se fram til strålende sommervær den siste uka i juli.

Sol over hele landet

(NTB)

BADEVÆR: Fra mandag begynner været å bedre seg i hele landet, noe som kanskje kan gjøre det mer fristende å hoppe i vannet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
BADEVÆR: Fra mandag begynner været å bedre seg i hele landet, noe som kanskje kan gjøre det mer fristende å hoppe i vannet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer