Sol, regn, sol ...

Det er bare nordlendinger som risikerer solstikk i helga. Sjekk ditt vær!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Så langt i sommer er det uten tvil Nord-Norge som har trukket det lengste værstrået. De siste dagene har også søringene kommet i nærheten av sommervær, men det ser ikke spesielt lyst ut for helga.

- Det er i nord de stikker av med det fineste helgeværet, sier meteorolog Fredrik Villanger i Storm Weather Center til dagbladet.no.

Regn i vest

Bergensere som håpet på knallsommer i helga, blir skuffet. Til tross for temperaturer rundt 20 grader og lettskyet vær i dag, er en kaldfront ventet inn over Vestlandet i løpet av morgendagen. Da er det fram med paraplyen.

- Været blir gradvis verre fra i morgen ettermiddag, og det er fare for torden og kraftige regnbyger langs hele vestlandskysten, sier Villanger.

Kaldfronten vil presse temperaturen ned til omtrent 15 grader i landsdelen, og vossingene kan ikke lenger skryte av å være landets varmeste sted. Det kunne de med sine 25 varme i går.

Hustrige vestlendinger kan imidlertid trøste seg med at gråværet vil vandre østover i løpet av natta.

- Det blir noe lettere på lørdag og søndag, med svak vestavind, skiftende skydekke og noen regnbyger. Men generelt ser det grått og trist ut, medgir meteorologen.

Skiftende i øst og sør

Bor du øst for langfjella er du herved advart: Du får en kaldfront over hodet på lørdag.

- Den passerer Sør- og Østlandet i løpet av lørdagen, og gir regnbyger og temperaturer rundt 15 grader, sier Fredrik Villanger.

- Det blir mer regn jo lenger nord i regionen kommer. I de sørlige delene blir det lite regn, legger han til.

Trøsten er at været klarner opp etter at fronten har passert. På søndag ligger det an til å bli lettskyet vær og mulighet for å se sol.

- Temperaturene går tilbake til behagelige 20 grader pluss, men på lørdagen vil jeg anbefale østlendinger en paraply til bygene. Så dersom du planlegger helgepiknik, ville jeg lagt den til søndagen.

Sol og regn for trønderne

Morgendagen starter bra i Midt-Norge.

- I morgen blir det skyet oppholdsvær. Det er ikke fare for å bli solbrent, selv om temperaturene holder seg, sier meteorologen.

Resten av helga ser imidlertid grå og trist ut.

Den beryktede kaldfronten trekker nordover i løpet av helga, og det er dårlig nytt for store deler av Midt-Norge. Både Trondheim og Bodø kan kose seg med over 20 grader i dag, men fra lørdag blir det gråvær med temperaturer rundt 15 grader.

- Fronten passerer Møre og Romsdal og Trøndelag på lørdagen, og gir regnbyger og lavere temperaturer. Etterpå blir det mer vekslende skydekke, og mulighet for regn i kystområdene, sier Villanger.

Sol i nord

Det er ingen tvil om at det er de nordligste deler av landet som får det beste helgeværet.

- Det blir en nydelig dag de fleste steder i Nord-Norge i morgen, med temperaturer over 20 grader, lover Villanger.

Kaldfronten er imidlertid på vei, men vil ikke nå den nordligste landsdelen før utpå søndagen.

- Det aller beste været får de i Øst-Finnmark, Kirkenes og Vardø. Her ser de også ut til å gå klar av regnværet som fronten bringer med seg, sier Villanger.

Og til dere som ble nedstemte av å lese denne artikkelen: Gjør som meteorologen - tenk positivt.

- Uansett hvor du bor kunne det vært verre, sier Villanger. - Mye verre.

BEST I NORD: Mens søringene har slitt seg gjennom grå og våte julidager, har finnmarkinger boltret seg på badestranda. et kan de gjøre denne helga også.
SKIFTENDE I SØR: Fare for video-vær på lørdag, mens søndagen ser lysere ut.