Sol, sommer og 25 varmegrader

Sol, sol og atter sol. Sommeren er endelig her, og den blir værende til over pinse.

Sol, sol og atter sol: Meteorologene melder varmebølge i Sør-Norge hele uka og godt over helga. Det er fortsatt kaldt i vannet, men temperaturen i lufta vil krype opp mot 25 varmegrader og kanskje høyere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sol, sol og atter sol: Meteorologene melder varmebølge i Sør-Norge hele uka og godt over helga. Det er fortsatt kaldt i vannet, men temperaturen i lufta vil krype opp mot 25 varmegrader og kanskje høyere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Været der du bor: Dagbladets værvarsel for de neste ti dagene.

(Dagbladet): Sol så langt øyet kan se i store deler av landet. Slik ser langtidsvarselet til meteorologene ut de neste ti dagene.

- Det ligger et solid høytrykk over hele Sør-Skandinavia som vil vare ut resten av uka, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness, ved Meteorologisk institutt.

Termometeret viser godt over 20 grader i store deler av Sør-Norge. Sånn blir det til over helga, og trolig enda varmere.

25 grader i Sør-Norge - Det er fint vær i hele Sør-Norge fra Trøndelag og sørover, og det vil bare bli bedre mot helga, sier Thyness.

Meteorologen sier det kan bli opp mot 25 grader i indre strøk. men langs kysten blir det litt kjøligere for sjøen er enda kald.

- 25 varmegrader er godt innenfor rekkevidde, melder Thyness.

- De varmeste stedene vil være i indre strøk på Østlandet og spesielt fra Oslo og nordover. Også i indre deler av Agder som Grimstad vil få knallvær. Det samme gjelder i indre strøk på Vestlandet, melder Thyness.

Temperaturen vil fortsette å stige, og kan kommer over 25 grader i lavlandet i hele Sør-Norge. Normalt er det lavtrykk, skyer og regn som kommer fra vest, men nå har et høytrykk tatt veien.

- På Vestlandet og i Trøndelag vil det være et lettere skydekke, men temperaturene vil ligge på tett opptil 20 grader.

Meteorologen konstanterer behagelige temperaturer om natta på 12 til 15 grader.

Dårligere i nord Lenger nord i landet har ikke Thyness de beste nyhetene. I Nord-Norge vil det også bli varmere, men bare en liten periode.

- Det er store kontraster fra sør til nord, og Nord-Norge vil ikke oppleve den samme varmen, sier Thyness.

Fra tirsdag stiger temperaturen, og onsdag blir det sol. Finværet varer dessverre ikke lenge, og allerede mot torsdag snur vinden på sørvest og øker til kuling. Resten av uka er det lavtrykkene som dominerer i nord.

- Det blir ikke like varmt som i Sør-Norge, men et sted mellom 10 og 15 grader i Troms og Finnmark. Etter helga vil det igjen bli kaldere og det vil ventes noe nedbør, sier meteorologen.

HUSK SOLKREM: Selv om vi bare er i mai så er UV-strålene sterke. Husk derfor solkrem til store og små. Anne Kvadsheim sørger for at datteren Martha ikke blir brent.  Foto: Knut Falch / Scanpix
HUSK SOLKREM: Selv om vi bare er i mai så er UV-strålene sterke. Husk derfor solkrem til store og små. Anne Kvadsheim sørger for at datteren Martha ikke blir brent. Foto: Knut Falch / Scanpix Vis mer