Sol, sommer og 25 varmegrader

Sol, sol og atter sol. Sommeren er endelig her, og den blir værende til over pinse.

Sol, sol og atter sol: Meteorologene melder varmebølge i Sør-Norge hele uka og godt over helga. Det er fortsatt kaldt i vannet, men temperaturen i lufta vil krype opp mot 25 varmegrader og kanskje høyere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sol, sol og atter sol: Meteorologene melder varmebølge i Sør-Norge hele uka og godt over helga. Det er fortsatt kaldt i vannet, men temperaturen i lufta vil krype opp mot 25 varmegrader og kanskje høyere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Været der du bor: Dagbladets værvarsel for de neste ti dagene.(Dagbladet): Sol så langt øyet kan se i store deler av landet. Slik ser langtidsvarselet til meteorologene ut de neste ti dagene.

- Det ligger et solid høytrykk over hele Sør-Skandinavia som vil vare ut resten av uka, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness, ved Meteorologisk institutt.

Termometeret viser godt over 20 grader i store deler av Sør-Norge. Sånn blir det til over helga, og trolig enda varmere.

25 grader i Sør-Norge - Det er fint vær i hele Sør-Norge fra Trøndelag og sørover, og det vil bare bli bedre mot helga, sier Thyness.

Meteorologen sier det kan bli opp mot 25 grader i indre strøk. men langs kysten blir det litt kjøligere for sjøen er enda kald.

- 25 varmegrader er godt innenfor rekkevidde, melder Thyness.

- De varmeste stedene vil være i indre strøk på Østlandet og spesielt fra Oslo og nordover. Også i indre deler av Agder som Grimstad vil få knallvær. Det samme gjelder i indre strøk på Vestlandet, melder Thyness.

Temperaturen vil fortsette å stige, og kan kommer over 25 grader i lavlandet i hele Sør-Norge. Normalt er det lavtrykk, skyer og regn som kommer fra vest, men nå har et høytrykk tatt veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer