Sola drar nordover

Østlendingene bør lufte bikinien i dag, for været blir vått og blandet framover. I nord er det tid for å handle inn grillkull og koteletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir den fineste dagen i Sør-Norge på en stund. Men allerede i morgen kan det bli paraplyvær, med fare for torden. Det kan gi familien Haaland en våt start på ferien. De skulle egentlig ha satt kursen mot Tvedestrand i går, men 1956-modellen «Vida II» fikk motortrøbbel.

Blandet vær

-  Han Alf står på hodet i motorkassa igjen. Det er en del av det å ha gammel trebåt, sier Turid Haaland i småbåthavna i Bestumkilen i Oslo. Familien på fem skal tilbringe hele sommeren i båten.

-  Vi har pakket alt fra bikini til ullsokker og gummistøvler. Sånn er den norske sommeren.

Og det kan raskt bli bruk for litt tjukkere klær:

-  Vi regner med regn østafjells fredag ettermiddag, og lørdag blir det regn i hele Sør-Norge. Fra søndag blir det blandet vær både i vest og i øst, med temperaturer mellom 17 og 22 grader. Knallværet er forbi, men det kan hende det smeller til med godvær en dag imellom, konstaterer meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt.

Byger i sør

Nordlendingene kan trygt finne fram solkrem og bikini. Nord for Trondheimsfjorden blir det fint vær fra helga av, og folk i Troms og Nordland kan vente seg temperaturer opp mot 23 grader, ifølge Meteorologisk institutt.

Sola drar nordover

-  Mandag og tirsdag fortsetter det med spredte byger i Sør-Norge, mens det fortsatt er fint i Nord-Norge, sier Bengt Michelsen, meteorolog i Cirrus Weather Center.

Fra onsdag forventer han skiftende skydekke over hele landet. Det blir igjen varmere i sør og kaldere i nord.

Sola drar nordover
BLÅ OSLOFJORD: Kristian (15) og Marianne (10) Haaland nøt det østlandske sommerværet i går. Om familiens snart 50 år gamle trebåt av merket «Furuholmen Scheen» vil, starter båtferien i morgen.