Sola drar nordover

Nyt dagen i Sør-Norge i dag, men sørg for å være på kysten av Trøndelag og Nord-Norge resten av uka. Da er sola nemlig der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk hvordan været blir i ferien!

Er du ved solkysten i nord, skal du sette deg godt til rette i hagestolen. Tirsdag blir det noen regndrypp innimellom, men så kommer sola for fullt ved kysten, helt fra Trøndelag til Finnmark. Unntaket er Øst-Finnmark og indre strøk i Nord-Norge, som får perioder med regn.

Regn i sør

-  Lenger sør blir det regn, enkelt og greit, sier meteorolog Sofia Windjusveen ved Meteorologisk institutt om tirsdagsværet.

Regnet i sør skyldes et lavtrykk fra Island som legger seg i ro over Sør-Norge. Utover onsdagen letter imidlertid gråværet i Sør-Norge, og det blir opphold. Østafjells kan det til og med komme gløtt av sol. Men stabilt godt sommervær blir det ikke denne uka. Lyspunktet er at det innimellom kan bli en halv dag eller mer med fint vær.

-  Torsdag og fredag denne uka kan det bli ganske fint i både Møre og Romsdal og i Trøndelag, sier Windjusveen.

Varmest i sør

Selv om sola er mest i nord denne uka, holder varmen seg likevel i de sørlige landsdeler. Både Oslo, Kristiansand og Trondheim får over 20 grader, mens Bergen blir liggende like under tjuetallet. I Bodø vil temperaturen ligge på 16- 18 grader, mens Tromsø må nøye seg med et par grader mindre enn Bodø. Noen steder ved kysten i Nord-Norge kan det bli opp mot 20 grader.

-  Øst-Finnmark dupper derimot under ti grader på onsdagen, sier meteorolog Camilla Holmebakken ved Storm Weather Center.

HOPP I DET NÅ: Det blir fint i dag, men seinere i uka kommer skyene til Sør-Norge.