Sola har fått tvillinger

Isfenomen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sola skinte over Majorstua i dag. Ikke så uvanlig, selv på en ellers blek vintertid. Men i tolvtiden i dag hadde Sola fått følge av to slektninger i storbyen.

Spektakulært - Det var ganske spektakulært, sier Christian Hylland. Han var ute en tur i byen og kunne ikke unngå å legge merke til fenomenet. Han løp rett hjem for å finne kameraet.

- Sollyset var veldig kraftig, nesten som å ha tre soler. Det var veldig spesielt, sier Hylland til Dagbladet.no.

Fenomenet, som kalles bisol, er ikke uvanlig. Ifølge Meteorologisk institutt skyldes slike tvillinger og trillinger at sollyset brytes gjennom sekskantede iskrystaller høyt oppe i atmosfæren, nærmere bestemt i troposfæren, ti til femten kilometer opp. De ser det i hvert fall èn gang i året i snitt.

- Sola får et fargespill, en fortetning på begge sider, med sterke følgepunkter, sier Jarl Andersen nøkternt. Han er vakthavende meteorolog på Meteorologisk Institutt.

- Fenomenet forekommer når vi har tynne, høye skyer. For oss er det er værtegn. Høye, tynne skyer er ofte et tegn på at dårlig vær er i vente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer