Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sola og Flesland ble slått ut av teknisk feil

Skaper store forsinkelser utover dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lufttrafikken over sørlige deler av Vestlandet var en stund bortimot helt lammet, etter at både Sola og Flesland lufthavner ble satt ut av spill. Årsaken er teknisk feil.

- Det var et teknisk problem med kommunikasjonen med flygelederne. Feilen er nå rettet, men trafikken går fremdeles bare med 50 % kapasitet, opplyser Gurli Høeg Ulverud, Avinors kommunikasjonssjef for regionale lufthavner, til Dagbladet klokka 08.45.

Strømbrudd Aftenbladet skriver at flytrafikken delvis ble omdirigert den halvtimen problemet varte. Luftrommet over Flesland ble stengt.

- Vi fikk ned de flyene som var på vei inn, opplyser Kristian Løksa, kommunikasjonssjef i Avinor Flysikring, til Dagbladet.

Han forklarer at det var problemer med strømforsyningen til Stavanger kontrollsentral - en av tre kontrollsentraler i Norge - som slo ut trafikken.

- Det gikk ut over flygeledernes radio- og datasystemer. Alt var likevel ikke ute av drift, dermed kunne vi få ned flyene som var på vei inn, sier han.

- Møt opp på flyplassen Hans kollega Ulverud opplyser at forsinkelser i flytrafikken over store deler av landet må påregnes utover formiddagen.

- Det gjelder flyginger til og fra Vestlandet, og forplanter seg til forbindelsesavganger, sier hun.

Ulverud oppfordrer passasjerer som skal reise i dag, til å holde seg oppdatert på Avinor.no og møte opp på flyplassen som normalt.