ØNSKEREPRISE:  Turistforeningens Ida Amelie Helgesen tok denne fjellfie'n på Finse tirsdag. Og sånn blir det på Finse og resten av Sør-Norge fra langfredag igjen. For ordens skyld: fjellfie er Turistforeningens versjon av selfie.
ØNSKEREPRISE: Turistforeningens Ida Amelie Helgesen tok denne fjellfie'n på Finse tirsdag. Og sånn blir det på Finse og resten av Sør-Norge fra langfredag igjen. For ordens skyld: fjellfie er Turistforeningens versjon av selfie.Vis mer

Sola tilbake fra langfredag

Og den blir - i Sør-Norge. Men innendørsvær i nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gråvær, nedbør og vind over hele kongeriket på skjærtorsdag til tross:

Sola kommer tilbake over Sør-Norge fra tidlige morgentimer langfredag, på fjellet og i lavlandet, både østafjells og vestafjells.

Slik blir det både fredag, lørdag og søndag, og gradestokken kryper over 10 pluss i Oslo fra morgendagen.

Og i Bergen lover Storms værmelder Elin Tvedt 18 glade plussgrader 2. påskedag.  Og påskeaften har hun TV 2-nyhetens utfordring om å ta et sjøbad rett fra kaia dersom det regner påskeaften.

- Alle varsler gikk ut på innendørsvær over hele landet i dag, slik det ble. Og det er ikke kommet noen nye signaler som gjør at varslet for resten av påske blir endret. Det betyr sol og fint i sør, men dessverre også fortsatt dårlig påskevær fra Nordland og nordover. I Lofoten, Troms og Vest-Finnmark blir det liten storm og sterk  kuling fredag, varsler vakthavende statsmeteorolog Espen Biseth Granan  ved Meteorologisk institutt overfor Dagbladet torsdag kveld.

Fra 68 til sju aksjoner Dermed blir langtidsvarselet som beskrevet.

Og her kan du sjekke været der du blir de nærmeste dagene.

Og torsdagens innevær slo ut direkte på aksjoner i fjellet.

I dag har Røde Kors bare vært ute på sju aksjoner, mot 68 på skjærtorsdag i fjor. Da var det drømmeforhold med sol og godt skiføre over hele landet.

Rekordutfart i Rondane Før påske meldte Den norske Turistforening om rundt tusen avbestillinger til hyttene på fjellet på grunn av varslene om sterk vind.

Noen av de mest kjente DNT-hyttene i Sør-Norge har likevel hatt oppløftende besøkstall.

Rondvassbu i Rondane har har tidenes beste påskebesøk. Bjørnlholia i samme område har hatt sine beste påsketall på fire år, mens Gjendesheim i Jotunheimen har hatt beste påske siden 2008.

Her er Turistforeningens oppdaterte hyttetips til skigåere som vil hoppe på sol og fjellpåske på tampen.