Solarium for slitne Charlie

HURDAL (Dagbladet): Når fullblodshesten Charlie er sliten, nedfor og utafor tar han seg bare en tur i solariet. Etterpå er han så god som ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Varme og velvære øker blodsirkulasjonen og skaper trivsel. Akkurat som hos oss mennesker, sier Hanne Myhrer Dyngeland i Hurdal.

Den tidligere landslagsrytteren i feltridning tok over farsgarden for tre år siden, med korn på lager og gris i bingen. I dag er kornet byttet ut med gras og grisene erstattet av raske hester.

Strengt kosthold

Overtrente og utslitte trav- og galopphester kommer gladelig til frisklivssenteret for hester i Hurdal. De trener hardt, kroppen utsettes for ekstreme belastninger, og de sliter både rygg, sener og muskler. For eierne betyr det mye å få racerne ut på travbanene igjen så fort som råd er. Derfor betaler de villig for behandling med nålestikk, sukkerpiller med urter eller laserlys som treffer der det skal. På ømme, betente og slitne muskler.

Solariet brukes for å øke trivselen, hindre eksem eller lure avlshoppene til tidligere brunst.
Og som om ikke dette var nok: Spesiallagde dietter med vitamin- og mineraltilskudd står på menyen hver eneste dag.

Travklar til sommeren

I dag står 17 hester på stallen til Hanne Myhrer Dyngeland. Noen av dem står fast på stallen, andre er innom en måneds tid. For noen uker siden fikk den kreative stalleieren fylkeskommunens bygdeutviklingspris på 25000 kroner. Til sammen har hun fått nær 150000 statlige kroner for å omstille gardsdriften.

- Støtten har betydd mye, men egeninnsatsen har nok betydd mest, sier Hanne Myhrer Dyngeland.

Hun stryker Charlie lett over mulen, og han svarer med å bite henne i håndflaten. Til sommeren er han klar for travbanen igjen.

<B>KNEGG:</B> Charlie koser seg når sola kommer på og han kan nyte varmen. Han regner med å være klar for travbanen til sommeren.