Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg: - Alle som er på hytta, reis hjem!

Flere nordmenn har de siste dagene reist på hytta i karantenetida, noe som har ført til sprengt kapasitet. - Reis hjem! oppfordrer statsminister Erna Solberg.

STATSMINISTEREN: Ber de som har reist på hytta om å komme seg hjem. Video: Dagbladet TV Vis mer

- De som reiser på hyttene sine nå, gjør det vanskelig for kommunene å ivareta liv og helse. De som er der, må reise hjem, sier statsministeren klart og tydelig på en pressekonferanse lørdag kveld.

Det siste dagene har hyttekommuner advart nordmenn mot å reise til fjells for å tilbringe karantenetida der. Fredag uttrykte blant annet ordførerne i hele Hallingdal bekymring over at hytteeiere reiser til hyttene sine på tross av at de har blitt frarådet det på det sterkeste.

Ordførerne i Hol, Ål, Gol, Hemsedal, Nesbyen, og Flå har bedt hyttefolk og tilreisende om å ikke komme i det hele tatt.

Fredag opplyste også ordfører i Hemsedal, Pål Rørby (Sp), overfor Dagbladet at det var omkring 10 000 personer i kommunen deres på tidspunktet, til tross for at kommunen bare har 2500 innbyggere.

- Vi ser at totalantallet har gått noe ned det siste døgnet, men at antallet nordmenn stiger. Utenlandske turister reiser hjem på grunn av stengte skisenter, hoteller og restauranter. Men antallet nordmenn øker, og nå har vi langt over dobbelt antall innbyggere – bare med nordmenn, sa han.

- Det er ikke en god situasjon, og vi vurderer dramatiske tiltak.

I hele Hallingdal har det vært meldt om verre tilstander.

«Det meldes om påsketilstander på vei til Hallingdal og vi kan komme opp mot 120 000 personer i Hallingdal, hvor bare 21 000 personer er fast befolkning», har ordføreren understreket i en pressemelding.

Om nødvendig skal Sivilforsvaret bidra til å få folk til å forlate hyttene, opplyser Solberg på pressekonferansen lørdag.

Hele Norges coronakart