PANIKK OG PRESS: Erna Solberg mener Trond Giskes kritikk av regjeringen er «ett av Aps paniske løp». Giske mener Solbergs svar tyder på at hun er presset. Ordvekslingen fant sted i årets første spontanspørretime i Stortinget i går, der statsministeren stilte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PANIKK OG PRESS: Erna Solberg mener Trond Giskes kritikk av regjeringen er «ett av Aps paniske løp». Giske mener Solbergs svar tyder på at hun er presset. Ordvekslingen fant sted i årets første spontanspørretime i Stortinget i går, der statsministeren stilte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Solberg: - Ap har panikk

Aps anklage om at regjeringen håndterte asylstrømmen over Storskog for sent, tyder på manglende kontakt med virkeligheten og panikk i Ap-leiren, mener Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I årets første spørretime i Stortinget i går gikk Ap-leder Jonas Gahr Støre til angrep på statsministeren for manglende tiltak mot økende arbeidsløshet og for en politikk som øker forskjellen i samfunnet.

Ap-nestleder Trond Giske anklaget regjeringen for å reagere «usedvanlig sent» på situasjonen ved Storskog der tusenvis av asylsøkere strømmet over den norsk-russiske grensa.

- Da flyktningstrømmen startet over Storskog i fjor høst, var regjeringen usedvanlig sen med å komme med tiltak. Det var til slutt Stortinget som måtte instruere regjeringen om å gjøre tiltak den allerede hadde fullmakter til å gjøre, sa Giske.

Ikke spor av Ap

Det fikk statsministeren til å tenne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn