Solberg: - Ap svikter som seriøst styringsparti

Langet ut mot Arbeiderpartiet.

SENTRALSTYREMØTE: Statsminister Erna Solberg talte under Høyres sentralstyremøte i Oslo i dag. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
SENTRALSTYREMØTE: Statsminister Erna Solberg talte under Høyres sentralstyremøte i Oslo i dag. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) langet ut mot Arbeiderpartiet i sin tale til Høyres sentralstyremøte søndag.

Solberg advarte sentralstyret om at Høyre ikke kan vente å møte det samme Arbeiderpartiet (Ap) som partiet har møtt de siste ti årene, da hun innledet under sentralstyremøtet på Høyres Hus søndag ettermiddag.

- Det skyldes både at en leder har gått av, og at det er valgt en ny. Mer bekymringsfullt er tegnene på at partiet bryter med en langvarig tradisjon for å være et seriøst styringsparti, uttalte Solberg, og ramset opp Utsira-saken, landbrukspolitikken og bistand til Syria som eksempler.

- I Utsira-saken ville de først kaste over bord alle forvaltningsprinsipper i petroleumspolitikken. Det gikk heldigvis over. I landbrukspolitikken har Knut Storberget gjort sitt ytterste for å svekke forhandlingsinstituttet. I diskusjonen om bistand til Syria har man kommet med store løfter i mediene, men ikke fulgt opp i sine egne budsjetter i Stortinget, sa Solberg.

Statsministeren sier hun er spent på hvilken kurs Aps nye leder Jonas Gahr Støre vil stake ut.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer