SENTRALSTYREMØTE: Statsminister Erna Solberg talte under Høyres sentralstyremøte i Oslo i dag. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
SENTRALSTYREMØTE: Statsminister Erna Solberg talte under Høyres sentralstyremøte i Oslo i dag. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Solberg: - Ap svikter som seriøst styringsparti

Langet ut mot Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) langet ut mot Arbeiderpartiet i sin tale til Høyres sentralstyremøte søndag.

Solberg advarte sentralstyret om at Høyre ikke kan vente å møte det samme Arbeiderpartiet (Ap) som partiet har møtt de siste ti årene, da hun innledet under sentralstyremøtet på Høyres Hus søndag ettermiddag.

- Det skyldes både at en leder har gått av, og at det er valgt en ny. Mer bekymringsfullt er tegnene på at partiet bryter med en langvarig tradisjon for å være et seriøst styringsparti, uttalte Solberg, og ramset opp Utsira-saken, landbrukspolitikken og bistand til Syria som eksempler.

- I Utsira-saken ville de først kaste over bord alle forvaltningsprinsipper i petroleumspolitikken. Det gikk heldigvis over. I landbrukspolitikken har Knut Storberget gjort sitt ytterste for å svekke forhandlingsinstituttet. I diskusjonen om bistand til Syria har man kommet med store løfter i mediene, men ikke fulgt opp i sine egne budsjetter i Stortinget, sa Solberg.

Statsministeren sier hun er spent på hvilken kurs Aps nye leder Jonas Gahr Støre vil stake ut.

(NTB)