Brannen i Notre-Dame

Solberg: - Hjerteskjærende

- Det er hjerteskjærende å se Notre-Dame i flammer i min favorittby Paris, sier statsminister Erna Solberg.

SE TV LIVE: Det brenner i Notre Dame-katedralen i Paris. Bilder fra stedet viser kraftig røykutvikling og flammer fra taket på katedralen. Video: AP Vis mer

Erna Solberg er av mange nordmenn som har et nært forhold til Paris. Blant annet giftet hun og ektemannen Sindre seg i byen.

Mandag kveld kommenterte den norske statsministeren brannen i den ikoniske Notre-Dame slik på Twitter:

«Heartbreaking to see Notre-Dame in flames in my favourite city Paris. Hope as much as possible can be saved.» (Hjerteskjærende å se Notre-Dame i flammer i min favorittby Paris. Håper så mye som mulig kan bli reddet).

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre har et nært forhold til Paris. Han har tidligere fortalt at det var under de fire åra som student i byen at hans interesse for politikk virkelig utviklet seg.

HJERTESKJÆRENDE: Det mener Erna Solberg. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski / NTB scanpix
HJERTESKJÆRENDE: Det mener Erna Solberg. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski / NTB scanpix Vis mer

- Dette er en tragedie! Notre-Dame er et landemerke, i Paris, i Europa. Alle som elsker Paris har et forhold til katedralen midt i sentrum. Det er dypt tragisk det som nå utspiller seg, sier Støre i en SMS til Dagbladet.

- Når de får kontroll over brannen er jeg trygg på at byen og hele Frankrike vil gjøre alt for å bygge opp igjen!, legger Støre til.

Også tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide kommenterer brannen via Twitter mandag kveld:

- Uendelig trist å se Notre-Dame i flammer. Ikke bare et sørgelig tap for den katolske kirke og Paris, men smertefullt for hele den verdensvide kirke og vår felles kulturarv, skriver Hareide.

Forfatter Anne Holt hadde følgende kommentar på sin Facebook-side mandag kveld:

- Å se Notre-Dame brenne svir i sjela, selv for en ikke-troende. I den stille uke, et kristent monument som kneler, en europeisk Sareptas krukke av fortellinger om religion, arkitektur, populærkultur, politikk, historie og skjebne ser ut til å falle. Det er fælt, skriver Holt.