Solberg: - Kan bli vanskelig situasjon i Sverige

Moderaterna ligger an til å gå kraftig tilbake.

MOT REGJERINGSSKIFTE: Statsminister Erna Solberg tror på et godt samarbeid over grensen, selv om et regjeringsskifte vil bety at Sverige får en statsminister fra et parti som står på motsatt side av høyre-venstre-skillet. Foto: Endre Vellene
MOT REGJERINGSSKIFTE: Statsminister Erna Solberg tror på et godt samarbeid over grensen, selv om et regjeringsskifte vil bety at Sverige får en statsminister fra et parti som står på motsatt side av høyre-venstre-skillet. Foto: Endre VelleneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) tror den politiske situasjonen i Sverige kan bli vanskelig dersom ingen av blokkene får flertall i Riksdagen, slik det ser ut på valgdagsmålingene.

- Samtidig har det vært en mindretallsregjering de siste fire årene, som har hentet støtte utenfra i enkeltsaker, legger statsministeren til overfor NTB.

Moderaterna ligger an til å gå ganske kraftig tilbake, noe Solberg avdramatiserer.

- Vi skal huske at de har vært ekstremt høyt oppe i de to siste valgene. Det resultatet de ligger an til å få nå, er på nivå med der de lå blant annet på 1990-tallet.

Selv om et regjeringsskifte vil bety at Sverige får en statsminister uten «den parlamentariske erfaringen som er vanlig for en statsminister» og fra et parti som står på motsatt side av høyre-venstre-skillet, sier Solberg at hun tror på fortsatt godt samarbeid over grensen.

- Det går helt sikkert fint. Det er tradisjon for at den svenske og den norske statsministeren samarbeider godt uansett farge.

(NTB)