Solberg: - Må diskutere bemanningen i politiet

- Responstid er en av de store diskusjonene vi er nødt til å ta når vi skal gå gjennom en helt ny politireform.

VIL DISKUTERE BEMANNING: Regjeringen vil se om asylmottakene kan styrkes for å håndtere psykiske problemer, opplyser statsminister Erna Solberg (H). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VIL DISKUTERE BEMANNING: Regjeringen vil se om asylmottakene kan styrkes for å håndtere psykiske problemer, opplyser statsminister Erna Solberg (H). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil se om asylmottakene kan styrkes for å håndtere psykiske problemer. I tillegg åpner statsminister Erna Solberg (H) etter trippeldrapet på Valdresekspressen for å diskutere om bemanningen i politiet var for dårlig.

Det skal være trygt å ta bussen i Norge, understreker Solberg overfor NRK etter drapet på tre personer om bord på Valdresekspressen mandag kveld.

- Dessverre ser vi at det ikke er det, og vi er nødt til å gå gjennom alle sidene av denne saken for å se hvordan vi kan løfte tryggheten i Norge, sier hun.

Det tok én time og 14 minutter før den første politipatruljen var framme ved den kaprede bussen i Årdal.

- Responstid er en av de store diskusjonene vi er nødt til å ta når vi skal gå gjennom en helt ny politireform. Det er klart dette høres lenge ut, men Norge er et langstrakt land. Først må politiet få tid til å etterforske saken, og så må vi ta diskusjonen om bemanningen har vært for dårlig. Regjeringens utgangspunkt er at bemanningen skal opp i norsk politi, sier statsministeren.

Hun varsler at hun vil hente fram handlingsplanen for psykisk helse som den forrige borgerlige regjeringen fikk utarbeidet og se på hvordan tiltakene er blitt fulgt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer