Solberg: - Partipolitikken må vike for asylkrisen

Ber Frp og andre om å droppe politiske spill.

 - DROPP SPILL:  Statsminister Erna Solberg mener partipolitikken må vike for en rask asylløsning. Her er Solberg på vei inn i bilen etter et besøk i en såkalt urban bosetning i Beirut i Libanon. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
- DROPP SPILL: Statsminister Erna Solberg mener partipolitikken må vike for en rask asylløsning. Her er Solberg på vei inn i bilen etter et besøk i en såkalt urban bosetning i Beirut i Libanon. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp og de andre partiene på Stortinget må droppe politisk spill slik at man sammen kan finne en rask løsning på flyktningkrisen, sier statsminister Erna Solberg (H).

Statsministeren var lørdag i Libanon for å møte syriske flyktninger som har søkt tilflukt i nabolandet. I et intervju med Aftenposten ber hun regjeringskollega Fremskrittspartiet om å legge partipolitikken til side for å løse den pågående flyktningsituasjonen.

- Jeg mener at når en krise treffer et land, og det er viktig at vi handler, så må partipolitikken vike for å løse krisen, sier Solberg.

Den siste uken har vært preget av forvirring om hva som er Frps standpunkt i asylforhandlingene. De øvrige partiene ønsker et bredt asylforlik, mens flere sentrale Frp-ere har skapt tvil om hvorvidt partiet ønsker noe slikt.

- Jeg registrerer at Frp har litt problemer med å bestemme seg for hva de er og hvordan de er, og de må ha en god forankringsprosess. Men det er avklart mellom ledelsen i Høyre og Frp at vi skal få flertall for sakene våre, og at vi skal snakke med andre partier, sier Solberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1043956565


Varnish cache server