Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg: - Vi kan ikke være landet som alltid ber om unntak og særordninger

Mener det må gå raskere.

FOR TREGT: Statsminister Erna Solberg (H) er fornøyd med at hennes regjering har økt tempoet på innføringen av EUs rettsakter. Hun mener Norge må bli raskere til å innføre EU-direktiver. Foto: AP Photo/Virginia Mayo
FOR TREGT: Statsminister Erna Solberg (H) er fornøyd med at hennes regjering har økt tempoet på innføringen av EUs rettsakter. Hun mener Norge må bli raskere til å innføre EU-direktiver. Foto: AP Photo/Virginia Mayo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) mener Norge raskere må godta nye EU-direktiver.

Til Dagens Næringsliv sier hun at et mindre oljeavhengig Norge vil bety at vi er mer avhengige av EUs indre marked ettersom forankringen til dette markedet bidrar til lik markedsadgang for norske bedrifter.

- Derfor er det veldig viktig, når vi nå skal ha flere bein å stå på, at vi ikke alltid er det landet som skal be om unntak og særordninger, sier hun.

Statsministeren mener at den rødgrønne regjeringens motstand mot postdirektivet - som Solberg-regjeringen vil innføre - kunne gjort deler av EU-markedet utilgjengelig for norske bedrifter.

- Vi tok grep og sørget for at vi i fjor hadde en historisk høy innlemmelse av EUs rettsakter i norsk lov, sier statsministeren.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener at Solberg ikke har noen bevis for at norske bedrifter har tapt på at ikke alle EU-direktivene er innført med en gang.

- Det blir bare en påstand uten belegg, sier Vedum.

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland finner grunn til å minne statsministeren på at det norske folk to ganger har sagt nei til EU-medlemskap. Hun mener at det ikke er noen grunn til å juble over at Norge nå er raskere med å innføre EUs rettsakter.

- Vi har en EU-avtale som krever at vi godtar så mye fra EU at det uthuler demokratiet, sier Kleveland.

(NTB)