EØS:

Solberg: - Vi må lære oss å slåss for EØS

Statsminister Erna Solberg mener EØS-avtalens tilhengere har vært for dårlige til å forsvare den. 

- MÅ SLÅSS MER POLITISK: Statsminister Erna Solberg (H) sier det er på tide at EØS-avtalens forkjempere må kjempe mer for å få fram hvorfor EØS-avtalen er så viktig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- MÅ SLÅSS MER POLITISK: Statsminister Erna Solberg (H) sier det er på tide at EØS-avtalens forkjempere må kjempe mer for å få fram hvorfor EØS-avtalen er så viktig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg tror vi som er for EØS-avtalen, har vært for dårlige til å argumentere for hvorfor den er viktig. Vi må bli tydeligere på det fra begynnelsen av, sier Solberg til NTB.

Hun mener norske politikere for ofte tar for gitt at vanskelige EØS-saker vil løse seg og gå over.

- Jeg tror vi må lære oss å slåss mer for EØS-avtalen politisk. De partiene som står bak EØS-avtalen, må slåss mer for den, sier hun.

Undervurderte ACER-debatten

Det er den opprivende debatten om EUs energibyrå ACER som er bakteppet for advarselen.

Solberg tror tilhengerne av norsk tilslutning til ACER undervurderte den politiske sprengkraften i saken. Det førte til at motstanderne fikk stort spillerom.

- Vi gikk kanskje ikke så høyt på banen med informasjon. Vi lot neisiden dominere på det jeg mener er feilaktige premisser om hva denne saken dreide seg om, sier Solberg.

Hun beskylder neisiden for å ha benyttet seg av følelsesargumenter knyttet til krafteierskap, selv om ACER ikke har noen innflytelse over hvem som eier vannkraften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer