Solberg: - Vil straffeforfølge ulovlig overvåking

Statsminister Erna Solberg forsikrer om at myndighetene tar overvåkingssaken på største alvor.

FØLGER TETT: Statsminister Erna Solberg forsikrer om at myndighetene tar overvåkingssaken på største alvor.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FØLGER TETT: Statsminister Erna Solberg forsikrer om at myndighetene tar overvåkingssaken på største alvor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg forsikrer om at myndighetene tar overvåkingssaken på største alvor.

- Hvis vi avdekker ulovlig overvåking, vil det straffeforfølges, sier Solberg (H) til NTB.

Aftenposten avslørte før helgen at avansert spionutstyr som overvåker mobiltelefoner er plassert utenfor Stortinget og regjeringskontorene. Solberg mener Regjeringen gjør sitt beste for at sensitiv informasjon ikke skal bli lekket.

- Jeg vil også understreke at vi ikke er naive og at vi tar forholdsregler for å redusere sårbarheten. For eksempel har vi, og har hatt, høy bevissthet knyttet til bruk av mobiltelefoner. Vi har også alternative systemer for utveksling av sensitiv og gradert informasjon, sier Solberg.

Hun ber om forståelse for at det er begrenset informasjon som kan gis om nøyaktig hvordan myndighetene angriper problemet.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) kaller overvåkingen for «fullstendig uakseptabel».

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer