Corona og fest

Solberg advarer etter festhelga

Etter flere loggføringer om fyll og bråk, og det politiet betegner som to «svært uheldige» netter for smitterisikoen, tar statsminister Erna Solberg (H) til orde.

KOMMENTERER FESTHELG: Statsminister Erna Solberg (H). Her på en pressekonferanse i forbindelse med coronakrisen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOMMENTERER FESTHELG: Statsminister Erna Solberg (H). Her på en pressekonferanse i forbindelse med coronakrisen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bra at Oslo kommune følger med, og jeg håper at de reagerer tydelig ved brudd på anbefalingene, sier Solberg til Dagbladet.

Bakteppet er de to foregående festnettene der politiet har måttet loggføre flere hendelser om ordensforhold, slagsmål og bråk. Natt til lørdag var den første helgekvelden med normale åpningstider i Oslo siden utelivsbransjen ble rammet av coronatiltakene, noe som resulterte i rundt 170 loggføringer, hvorav 70 prosent kunne knyttes til festbråk.

Natt til søndag måtte Trøndelag politidistrikt loggføre over 190 hendelser som gikk på det samme, 50 flere enn de måtte natt til 1. nyttårsdag.

Dagbladet har søndag vært i kontakt med flere politidistrikter rundt om i landet. Tilbakemeldingen som går igjen, er:

Publikum har tilsynelatende glemt at vi står midt oppi en pandemi.

Utelukker ikke innstramming

- Viruset er like smittsomt og sykdomsskapende som før. Og befolkningen er i praksis like lite immun som før. Derfor må vi alle fortsette å ta smitteverntiltakene på alvor, sier statsministeren.

I et lengre intervju med Sveriges Radio 21. mai, før barene fikk lov til å gjenåpne med restriksjoner, uttrykte Solberg bekymring for hva resultatet kunne bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer