ULVESTRID: - Målet er å gjennomføre ulveforliket, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ULVESTRID: - Målet er å gjennomføre ulveforliket, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Solberg åpner for felling av ulv:
- En regjering må følge norsk lov

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringen har til hensikt å gjennomføre ulveforliket på Stortinget og legger til at det godt kan bli skadefelling av ulv i vår.

- Om det kanskje ikke blir lisensjakt, så betyr det jo ikke at ulv ikke kan tas ut i år. Det avhenger av skadepotensialet ved at vi har en økende ulvestamme. Det kan jo være at det blir skyting i løpet av våren, sier Solberg.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) sa før jul nei til lisensjakt på 32 ulver i ulvesonen, noe som har satt sinnene i kok i Innlandet. Busslaster med demonstranter er ventet fra Hedmark og Oppland til Oslo i dag.

- Vi forstår veldig godt hvordan folk har det. I Hedmark er det områder som tar en stor belastning på vegne av samfunnet, sier Solberg.

Hun understreker at målet er å gjennomføre ulveforliket som Høyre, Frp, Ap og KrF står bak på Stortinget.

- Men en regjering må følge norsk lov. Det betyr at vi er nødt til å finne veier å gjennomføre mesteparten av vedtaket i Stortinget på, på en lovlig måte. Vi jobber med de ulike løsningene nå, sier hun.

(NTB)