Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg åpner for felling av ulv:
- En regjering må følge norsk lov

ULVESTRID: - Målet er å gjennomføre ulveforliket, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ULVESTRID: - Målet er å gjennomføre ulveforliket, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringen har til hensikt å gjennomføre ulveforliket på Stortinget og legger til at det godt kan bli skadefelling av ulv i vår.

- Om det kanskje ikke blir lisensjakt, så betyr det jo ikke at ulv ikke kan tas ut i år. Det avhenger av skadepotensialet ved at vi har en økende ulvestamme. Det kan jo være at det blir skyting i løpet av våren, sier Solberg.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) sa før jul nei til lisensjakt på 32 ulver i ulvesonen, noe som har satt sinnene i kok i Innlandet. Busslaster med demonstranter er ventet fra Hedmark og Oppland til Oslo i dag.

- Vi forstår veldig godt hvordan folk har det. I Hedmark er det områder som tar en stor belastning på vegne av samfunnet, sier Solberg.

Hun understreker at målet er å gjennomføre ulveforliket som Høyre, Frp, Ap og KrF står bak på Stortinget.

- Men en regjering må følge norsk lov. Det betyr at vi er nødt til å finne veier å gjennomføre mesteparten av vedtaket i Stortinget på, på en lovlig måte. Vi jobber med de ulike løsningene nå, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling