Solberg åpner for felling av ulv:
- En regjering må følge norsk lov

ULVESTRID: - Målet er å gjennomføre ulveforliket, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ULVESTRID: - Målet er å gjennomføre ulveforliket, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringen har til hensikt å gjennomføre ulveforliket på Stortinget og legger til at det godt kan bli skadefelling av ulv i vår.- Om det kanskje ikke blir lisensjakt, så betyr det jo ikke at ulv ikke kan tas ut i år. Det avhenger av skadepotensialet ved at vi har en økende ulvestamme. Det kan jo være at det blir skyting i løpet av våren, sier Solberg.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) sa før jul nei til lisensjakt på 32 ulver i ulvesonen, noe som har satt sinnene i kok i Innlandet. Busslaster med demonstranter er ventet fra Hedmark og Oppland til Oslo i dag.

- Vi forstår veldig godt hvordan folk har det. I Hedmark er det områder som tar en stor belastning på vegne av samfunnet, sier Solberg.

Hun understreker at målet er å gjennomføre ulveforliket som Høyre, Frp, Ap og KrF står bak på Stortinget.

- Men en regjering må følge norsk lov. Det betyr at vi er nødt til å finne veier å gjennomføre mesteparten av vedtaket i Stortinget på, på en lovlig måte. Vi jobber med de ulike løsningene nå, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer