SIER JA: Statsminister Erna Solberg åpner nå for en midlertidig Assad-løsning. Her er hun fotografert under Høyre sin valgvake på Ekebergrestauranten tidligere denne måneden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

..
SIER JA: Statsminister Erna Solberg åpner nå for en midlertidig Assad-løsning. Her er hun fotografert under Høyre sin valgvake på Ekebergrestauranten tidligere denne måneden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet ..Vis mer

Solberg åpner for midlertidig Assad-løsning

Føyer seg inn i rekken av statsledere som åpner for forhandlinger med Syria-presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at vestlige land i lang tid har vært enige om at Syrias president Assad snarest må gå, har det de siste dagene skjedd et taktskifte.

Både Tysklands statsminister Angela Merkel og Storbritannias statsminister David Cameron har satt døren på gløtt for å forhandle med Bashar al-Assad. Søndag sier også Erna Solberg til NTB at det kan være en kortsiktig løsning.

- Jeg tror ikke vi finner en varig løsning i Syria uten at Assad forsvinner fra ledelsen. Men hvis man har en tidsramme og en prosess for det, så er det aller viktigste å få en løsning, sier hun.

Amerikanerne har vært blant de ivrigste etter å kaste Assad, mens Russland støtter den sittende presidenten. I morgen møtes de to stormaktenes ledere i FNs hovedforsamling.

- Jeg håper Barack Obama og Vladimir Putin snakker om Syria. Det er viktig at de to landene snakker sammen og kan finne løsninger, sier Solberg, og føyer til at Assad fortsatt sitter med makten blant annet fordi han har hatt støttespillere som har gjort det mulig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram