Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg drev gjøn med sauer og Televerket

Erna Solberg måtte helt tilbake til 1980-tallet for å vise fram Høyres seire.

HYLLET: 
Leder Erna Solberg mottar applaus i forkant av hennes åpningstale under Høyres landsmøte 2011 på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo.
Foto: Berit Roald / Scanpix
HYLLET: Leder Erna Solberg mottar applaus i forkant av hennes åpningstale under Høyres landsmøte 2011 på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å motivere en jubelstemt forsamling på Høyres landsmøte ytterligere, trakk Erna Solberg raskt fram partiets gylne fortid - på 1980-tallet.

Den gang handlet kampen om monopoler, tidligstengte butikker og køer for å få telefon. Høyre gikk i bresjen for oppmykning, og både NRK og Televerkets monopoler sto snart for fall.

- Absurd - Noen partier kjempet langt ut på 80-tallet for planøkonomi, monopoler, og detaljstyring av folks hverdag. Nå kjemper de for omsorgsmonopoler og mot valgfrihet, sa Solberg.

Hun mener at historien har gitt disse partiene - Arbeiderpartiet og SV - ettertrykkelig feil.

- Historier som virker absurde i dag forsvarte de den gang, fordi de mente monopol og mistillit til folks frie valg var det beste for oss, sa en selvsikker Erna Solberg fra talerstolen.

Mulighet - ikke trussel Nå tror hun at Høyre står foran en ny gyllen æra.

- Vi skal være partiet som ser en ny idé og et nytt forslag som den muligheten det er, ikke som en trussel, sa Erna Solberg da hun dro i gang landsmøtet med sin åpningstale.

Nå fortsetter landsmøtet, med innlegg fra delegatene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media