Solberg får kritikk for ostetollen

Fått brev fra danske, svenske og tyske politikere.

KRITISERES: Konservative politikere fra Danmark, Sverige og Tyskland har sendt brev til statsminister Erna Solberg (H). De kan ikke forstå at hun ikke opphever de rødgrønnes ostetoll.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
KRITISERES: Konservative politikere fra Danmark, Sverige og Tyskland har sendt brev til statsminister Erna Solberg (H). De kan ikke forstå at hun ikke opphever de rødgrønnes ostetoll. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konservative politikere fra Danmark, Sverige og Tyskland har sendt brev til statsminister Erna Solberg (H). De kan ikke forstå at hun ikke opphever de rødgrønnes ostetoll.

- Det er med stor skuffelse at vi må konstatere at en Høyre-ledet regjering i den seneste jordbruksavtalen nå stadfester tolløkningene på gulost, står det i brevet, ifølge TV 2.

Brevet er signert Bendt Bendtsen, tidligere visestatsminister i Danmark, Daniel Casparay fra Angela Merkels parti i Tyskland og Christofer Fjellner fra Moderaterna i Sverige.

Høyre var selv imot de rødgrønnes innføring av ostetollen, som trådte i kraft 1. januar 2013. Dermed burde statsministeren også reversere den, mener EU-politikerne.

- Vi forstår ikke hvordan en borgerlig regjering kan underskrive et dokument som tvinger dere til å beholde tolløkninger som dere tidligere har lovet å fjerne, skriver de videre.

Regjeringen forsøkte å reversere ostetollen før jul, men manglet Venstres støtte for å få flertall. Europaminister Vidar Helgesen sier til TV 2 at han aldri har lovet EU å fjerne ostetollen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer