Solberg fikk se skrekkscener på fuglefjell

Statsminister Erna Solberg (H) kom til Runde fuglefjell med en gladnyhet. Kort tid etterpå fikk hun se en død fugl, hengt i sitt eget plastrede.

PLAST: En død havsule henger i fiskegarn av plast på fuglefjellet på Runde. Statsminister Erna Solberg så denne fuglen fra båten på en tur rundt øya. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PLAST: En død havsule henger i fiskegarn av plast på fuglefjellet på Runde. Statsminister Erna Solberg så denne fuglen fra båten på en tur rundt øya. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før turen ut til fuglefjellet i Møre og Romsdal hvor fuglene lenge har bygget reir av plast, kunngjorde statsministeren at det skal bevilges 50 millioner mer over bistandsbudsjettet neste år.

Pengene skal gå til internasjonale prosjekter for bærekraftig bruk av havet – deriblant bekjempelse av marin forsøpling.

Kort tid senere fikk hun se et trist bevis på hva plasten i havet betyr for fuglene som bor ute i havgapet.

- Vi så en havsule som åpenbart hadde dødd. Den hadde hengt seg fast og ikke kommet seg vekk, og hang der død. Dette er en veldig synlig konsekvens av plastforsøplingen. Den konsekvensen som er størst, er alt det de får i seg av plast som forhindrer opptak av normal mat og fordøyelse, sier Solberg til NTB.

- Må rydde opp

Mange av redene statsministeren fikk se, var tydelig laget av plast.

- Selv om en del av plasten og plastgarnene har bleknet litt, så kunne vi se hvor mye det var, sier hun.

- Dette bildet er så grotesk og ufattelig trist og viser at vi må handle nå! Verden kan ikke akseptere at fugler utsettes for slikt. Vi må rydde opp. Hele verden må være med, sier Solberg til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer