Ny tomt: Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy overrakte Erna Solberg skjøtet på en fire måls tomt på månen og en astronauthjelm. Foto: Iris Aunvik / Høyre
Ny tomt: Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy overrakte Erna Solberg skjøtet på en fire måls tomt på månen og en astronauthjelm. Foto: Iris Aunvik / HøyreVis mer

Solberg fikk tomt på månen

Unge Høyre gir starthjelp til eget månelandingsprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy gikk på talerstolen og overakte statsministeren et sjøte på en fire mål stor tomt på månen.

- Den har vi kjøpt av månens ambassade i Storbritannia. Vi betalte  44 pund (rundt 440 kroner) for tomta, så du kan trygt si at tomteprisene på månen fortsatt er overkommelige, sier Sandøy til Dagbladet.

Unge Høyre har døpt tomta for Ernaby. Det er en amerikaner som krever eiendomsretten til månen som har begynt å selge tomter der oppe på en nettside. Han har utnyttet en FN-resolusjon som sier at ingen stater kan ta eiendomsrett til månen. Resolusjonen sier ingen ting om enkeltindivider, forteller Sandøy.

- Gyldigheten av denne retten er helt sikkert omtvistet, sier han og ler.

Statsminister selv er usikker på hvordan hun skal få utnyttet tomten.

- Jeg rekker ikke å reise dit på ferie denne sommeren, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Hun sier at hun tar det som en humoristisk oppfordring om en langsiktig politikk fra regjeringen.

Feilslått Gaven er et dårlig skjult spark til den rødgrønne regjeringens såkalte månelandingsprosjekt om karbonrensing på Mongstad. Det havarerte og like etter valget i høst erkjente Jens Stoltenberg at rensingen på Mongstad aldri vil bli noe av.

- Dette er en oppfordring til et eget månelandingsprosjekt for Høyre, og det trenger ikke å handle om karbonrensing. Det viktige er langsiktighet og prioritering av miljø- og klimapolitikken. Vi må være bedre enn de rød-grønne på klima. Der de prater er det vi som kommer med løsninger, sier han.

Lånt gave Solberg fikk også en astronauthjelm.
- Hmm, vel, den hjelmen er det ikke sikkert hun får beholde. Vi har vel utnyttet det at Erna Solberg gir fra seg gaver til partisekretariatet. Vi må nok hente den tilbake derfra for å få levert den tilbake til dem vi har lånt dem fra, sier han.