Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg forsvarer kompetansekrav til lærere

Arbeiderpartiet tok opp utfordringen med ufaglærte lærere med statsminister Erna Solberg (H), som står fast på at det må stilles tydelige kompetansekrav. 

FORSVARER KRAV: Statsminister Erna Solberg står fast på at det må stilles tydelige kompetansekrav. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER KRAV: Statsminister Erna Solberg står fast på at det må stilles tydelige kompetansekrav. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bruken av ukvalifiserte i klasserommet har økt i årevis – hva vil statsministeren gjøre med det? Kan landets foreldre vente at tallene snart skal snu? spurte Aps Martin Henriksen i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Solberg viste til to forklaringer på at antallet ufaglærte øker: Utdanningsløpet er forlenget, og mange lærere er på etter- og videreutdanning.

– Vi er opptatt av at vi skal gjøre læreryrket til et attraktivt yrke. I motsetning til Ap betyr ikke det å senke kravene, slo Solberg fast.

– Vi kan ikke møte situasjonen nå med å senke kravene vi har satt oss for framtiden, sa hun.

Det er egentlig flertall på Stortinget for å fjerne kravet om karakteren 4 i matematikk for lærerstudenter samt å endre reglene som gir de såkalte kompetansekravene tilbakevirkende kraft. Men KrFs budsjettavtale med regjeringen om lærernormen binder partiet til å stemme med Høyre, Frp og Venstre i begge disse to aktuelle sakene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!