Solberg fortsetter kjendisdansen

For å reklamere for ny borettslagslov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forrige uke presenterte Erna Solberg den nye valgloven med NRK-kjendisen Harald Eia. Mandag valgte kommunalministeren seg komikeren Robert Stoltenberg til å fronte den nye borettslagsloven.

Statsråden i tospann med en kjent komiker. Det ser ut til å være Kommunaldepartementets viktigste PR-strategi i disse dager.

Mandag pusset Robert Stoltenberg støv av sitt gamle vaktmester Narvestad-kostyme fra TV-serien «Borettslaget» og stilte opp for å promotere den nye borettslagsloven. Og pressekonferansen foregikk selvsagt i «Tertitten borettslag», hvor Narvestad i serien mildt terroriserte sine medbeboere.

I virkeligheten heter Tertitten Engelsborg, og ligger på Carl Berner i Oslo.

Kostet 45.000

45.000 kroner tok «vaktmesteren» for et halvtimes jippo. Da fikk kommunalministeren både sitte på i Narvestads traktor og litt showing på kjøpet. Selv mener hun det var vel anvendte penger.

– Jeg mener Robert Stoltenberg er styrtmorsom. Og 45.000 for Stoltenberg i dag er vel anvendte penger. Vi kunne gjerne brukt fem-seks ganger så mye penger på en annonsekampanje. Men da tror jeg ikke budskapet hadde kommet så godt frem som det gjorde i dag, sier statsråden til TV2 Nettavisen.

Sterkere rettigheter

<strong><b>KJENDISREKLAME:</strong></B> Robert Stoltenberg tok 45 000 kroner for å reklamere for Erna Solberg og Høyre. Foto: SCANPIX
KJENDISREKLAME: Robert Stoltenberg tok 45 000 kroner for å reklamere for Erna Solberg og Høyre. Foto: SCANPIX Vis mer

Og budskapet? Den nye borettslagsloven som trådte i kraft mandag skal sikre andelseierne sterkere rettigheter i borettslag, ifølge kommunalministeren.

– Vi vil med den nye loven understreke at borettslagsboliger er en type eierboliger, ikke leieboliger, fastslo Solberg.

Blant annet vil andelseierne ikke lenger inngå leiekontrakt etter husleieloven, og det blir lettere å leie ut leiligheten.

Den nye loven har også nye regler om hva borettslaget og den enkelte andelseier har vedlikeholdsansvar for, samt nye erstatningsregler ved forsømt vedlikehold. Og fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende reduseres fra 30 til 20 dager. For å nevne noe.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer