Solberg frykter ytterlige renteøkning

Nestleder Hill-Marta Solberg (Ap) i Stortingets finanskomite frykter at Norges Bank i løpet av kort tid blir nødt til å sette renta ytterligere opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror ikke vi skal se bort fra at den forsiktige renteøkningen som kom i dag, ikke er tilstrekkelig. Det er opplagt at dette er starten på en utvikling som går i gal retning. Nå har vi hatt en markert tendens i renteutviklingen. Dette blir forsterket av at vi ikke fikk den nødvendige innstramningen i den økonomiske politikken nå i vår, sier Solberg til NTB.

Finanskomiteens nestleder mener den tredje renteøkningen fra Norges Bank hittil i år er et resultat av at den økonomiske politikken ikke fungerer, fordi man først fikk en sprekk i statsbudsjettet for inneværende år og heller ikke greide å få til nødvendige tilstramninger denne våren.

- Sentralbanksjef Storviks kommentar til den økonomiske politikken synes ikke jeg er veldig overraskende. Det er mer overraskende at de som sitter med ansvaret i regjeringen ikke tar situasjonen like alvorlig som en del andre aktører og observatører gjør. De sier jo tvert imot, både statsministeren og andre fra regjeringshold, at alt er såre vel. Det er inntrykket etter deres pressekonferanser, sier Hill-Marta Solberg.

(NTB)