Solberg haler innpå Stoltenberg

Sjekk ut statsministerbarometeret.

BLÅTT ELLER RØDGRØNT? Erna Solberg (t.h) er ikke lenger distansert når folket peker ut sin statsministerkandidat. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
BLÅTT ELLER RØDGRØNT? Erna Solberg (t.h) er ikke lenger distansert når folket peker ut sin statsministerkandidat. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg (Ap) er fortsatt den mest populære statsministerkandidaten, men Erna Solberg (H) har tatt igjen mye av forspranget.

Riktignok øker Stoltenbergs popularitet marginalt til 46,8 prosent i mai sammenlignet med april, viser NRKs statsministerbarometer.

Men når Erna Solberg går fram med hele 4 prosentpoeng til 38,9 prosent, er høyrelederen i ferd med å tette luken opp til arvefienden.

- Jens og jeg symboliserer partiene våre og de politiske blokkene, men først og fremst er det et spørsmål om hvilken politikk man ønsker i landet, sier Solberg i en kommentar til målingen.

Taperen på maimålingen er Frp-leder Siv Jensen. Hun har falt med halvannet prosentpoeng, og bare 8,7 prosent av de spurte ønsker seg Jensen som Norges statsminister.

(NTB)