Solberg: Hjerteskjærende historier om uføre

Kutter likevel.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun har hørt hjerteskjærende historier i uføredebatten. Likevel forsvarer hun at barnetillegget kuttes i forslaget til statsbudsjett.

- Det er vanskelig å møte enkelteksemplene, innrømmet statsministeren i Stortingets spørretime onsdag.

- Hvis vi vil gjøre noe med barnefattigdommen, må vi gjøre det vi vet virker. Vi må bidra til at foreldrene er i arbeid, sa Solberg, som mener dagens innretning på barnetillegget er en «effektiv barriere» mot arbeidslinjen.

- En forelder med fire barn som tjener 300.000 kroner i året vil tape 72.000 kroner på å øke sin stilling fra 40 prosent til 100 prosent, sa Solberg.

KrF-leder Knut Arild Hareide kalte forslaget om standardisering av barnetillegget et «betydelig innsparingstiltak» på mer enn en halv milliard kroner.

- Et behovsprøvd barnetillegg er et målrettet tiltak som hjelper dem som trenger det mest, sa Hareide.

Han ville vite hva statsministeren har å si til uføre som ikke kan jobbe og dermed øke egen inntekt. Solberg medga at det er en utfordring å skille ut denne gruppen, men la til at statsbudsjettet har en rekke andre tiltak mot barnefattigdom, blant annet differensierte barnehagepriser og høyere stipendandel til skoleelever fra lavinntektsfamilier.

(NTB)