Solberg: Jo bredere regjering, jo bedre

Statsminister Erna Solberg (H) håper Venstre blir med inn i en ny trepartiregjering, og mener det vil gjøre det lettere å få til gode løsninger i Stortinget.

I FORHANDLINGER: Erna Solberg går inn i forhandlinger om ny regjeringsplattform i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I FORHANDLINGER: Erna Solberg går inn i forhandlinger om ny regjeringsplattform i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg mener at jo bredere regjeringen blir, jo nærmere er vi å bare trenge ett parti ekstra for å få til bedre løsninger i Stortinget. Vi skal lage en plattform som svarer på de utfordringene Norge står overfor, sa Solberg på NRKs politisk kvarter tirsdag morgen.

Da var det rundt to timer til forhandlingene om en regjeringsplattform skulle starte på Jeløya i Moss. Forhandlingene er ventet å vare i 15 dager, og fredag 19. januar er nevnt som mulig dato for endringer i regjeringen.

Ny dynamikk

Venstre har gitt klart uttrykk for at de ønsker seg en rausere, grønnere og mer sosialliberal regjering.

- Det blir ikke en sosialliberal regjering, men en borgerlig regjering basert på tre og ikke to partier. Det betyr at et nytt parti inn i regjering skaper ny dynamikk, og det vil på noen områder kanskje bidra til at vi da kommer med andre politiske løsninger. Det er slik at noen av de politiske utfordringene vi står overfor, har vi holdt på med i fire år og jobbet lenge med i norsk politikk. Så er noen nye fordi vi har en annen økonomisk situasjon, sier Solberg.

Hun understreker samtidig at den borgerlige seieren i stortingsvalget i fjor høst også omfatter KrF. Selv om partiet har valgt å stå utenfor i denne stortingsperioden, er det KrF som er førstevalget av partiene regjeringen skal søke enighet med på Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer