Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg kan overprøve Krekars klage

Om mulla Krekar klager saken sin inn for Utlendingsnemda, kan Erna Solberg overprøve klagens hans der også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge utlendingslovens paragraf 38 kan departementet instruere om lovtolkning og skjønnsutøvelse for vedtak som treffes eller er truffet i både Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemda (UNE). Det må i tilfelle være om det gjelder hensynet til rikets sikkerhet eller utenrikspolitiske hensyn. Det var en slik instruksjonsrett kommunalminister Erna Solberg benyttet seg av i dag overfor UDI.

Varsler klage

Mulla Krekar har i dag varslet muntlig at hans advokat vil sende sin sak videre til nemda. Dette er foreløpig ikke formelt gjort. Advokat Brynjar Meling har 14 dager på seg til å sende sin klage.

Ifølge ledelsen i Utlendingsnemda har det aldri skjedd at departementet har instruert nemda i henhold til paragraf 38.

Departementet kan også instruere nemda å prioritere behandlingen av Krekars klage.

Dagbladet.no har i kveld forsøkt å få en kommentar fra Erna Solberg om hun har vurdert å bruke sin instruksjonsrett også overfor Utlendingsnemda. Solberg har ikke svart på vår henvendelse.

Mener Solberg må følge opp

Fremskrittspartiets formann, Carl I Hagen, mener saken er klar. Så fort en klage fra Krekars advokat kommer innenfor dørene til Utlendingsnemda må Solberg fortelle nemda hvordan de skal behandle saken.

- Det er selvsagt at Solberg også bruker sin instruksjonsrett overfor Utlendingsnemda, sier Hagen til Dagladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling