Sammen igjen: I dag setter de seg på nytt rundt bordet i Nydalen for å finne ut av hvordan de kan samarbeidet bedre. Dette bildet er fra middagen etter forhandlingene i 2013. Fra venstre:  Terje Breivik (V),  Ole Berget (Frp), Ketil Solvik-Olsen (Frp), Hans Olav Syversen (Krf), Knut Arild Hareide (Krf), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V), Erna Solberg (H) og Dagrun Eriksen (Krf). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sammen igjen: I dag setter de seg på nytt rundt bordet i Nydalen for å finne ut av hvordan de kan samarbeidet bedre. Dette bildet er fra middagen etter forhandlingene i 2013. Fra venstre: Terje Breivik (V), Ole Berget (Frp), Ketil Solvik-Olsen (Frp), Hans Olav Syversen (Krf), Knut Arild Hareide (Krf), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V), Erna Solberg (H) og Dagrun Eriksen (Krf). Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Solberg: KrF og Venstre skal få mer ansvar

Vi skal bruke dagen på hvordan vi skal gjøre det borgerlige samarbeidet bedre, sier statsminister Erna Solberg (H), før tirsdagens møte mellom ledelsen i de borgerlige partiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kristelig Folkeparti og Venstre skal få være litt mer med på budsjettbehandlingen før budsjettet kommer, sier Solberg før Nydalen-møtet.

- Mye av det som lå i vårt budsjett var gjennomføring av avtalen vi hadde med Kristelig Folkeparti og Venstre, men det forsvant i de punktene vi ikke var enige om. Jeg tror vi lærte av det. Det å være mer sammen før budsjettet kommer, prioritere noen saker som er kommet ut av fellesskapet mellom de fire partiene, er en måte å gjøre det på, sier statsministeren.

Solberg understreker at det uansett er viktig at de borgerlige får snakket sammen.

- Det viktig at vi snakker sammen om hvordan vi samarbeider. Etter høstens budsjettdiskusjoner så var alle fire partiene tydelige på at vi må tenke litt annerledes om hvordan vi samordner oss før et budsjett og under en budsjettbehandling, sa statsministeren på Politisk kvarter på NRK tirsdag.

Tirsdagens møte kommer halvannet år etter at samarbeidsavtalen med Venstre og KrF ble underskrevet og som sikret Høyre og Frp regjeringsmakt. Det er først og fremst Venstre og KrF som har tatt initiativ til møtet etter stor misnøye med fjorårets budsjettprosess.

(NTB)