BEKYMRET:  Statsminister Erna Solberg ber begge parter i Midtøsten-konflikten om å beherske seg. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
BEKYMRET: Statsminister Erna Solberg ber begge parter i Midtøsten-konflikten om å beherske seg. Foto: Marte Christensen / NTB scanpixVis mer

Solberg mener det må legges press på begge parter

Bekymret for konflikten i Midtøsten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg er bekymret for opptrappingen av konflikten i Midtøsten og mener verdenssamfunnet nå må yte press på begge parter.

- Utrolig ustabil Israelske luftstyrker bombet 160 mål på Gazastripen natt til onsdag. Nyhetsbyrået AFP melder onsdag morgen at 28 er drept og over 100 såret i israelske angrep på Gazastripen. Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun er bekymret og ber begge parter om å beherske seg.

- Vi vet at situasjonen i Midtøsten er utrolig ustabil for øyeblikket, og det er ikke noe annet vi kan gjøre enn å appellere til lederne på begge sider om å besinne seg, og finne fram til løsninger, sier Solberg.

- Ikke fredssamtaler Hun sier at en ytterligere eskalering ikke vil løse noen problemer.

- Vi har en utfordring i at vi ikke har fått fredssamtalene i gang. Vi burde sett en mer positiv utvikling, så jeg synes det er veldig bekymringsfullt det jeg ser nå, sier statsministeren.

På spørsmål om hva verdenssamfunnet kan gjøre, svarer Solberg at det ikke er noe annet enn å yte press på begge sider.

- Og det bør alle gjøre, for vi er ikke tjent med nok en storkonflikt i Midtøsten. (NTB)