Solberg mener Stoltenberg er for oljeavhengig

Stoltenberg svarte med å angripe Frp.

Foto: Statoil
Foto: StatoilVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er underlig å stå her å høre bekymring fra Erna Solberg for min oljeavhengighet når hun har gjort seg helt avhengig av et parti for å komme i regjering, som har som mål å bruke veldig mye mer oljepenger, og som ikke tror at miljøendringene er menneskeskapt, svarte Stoltenberg i statsministerduellen om miljø og livet etter oljen.

Stoltenberg viste til at Arbeiderpartiet forholder seg til handlingsregelen og pensjonsfondet, som skal sikre norsk økonomi, og at det å holde orden på økonomien vil trygge dagens og fremtidens arbeidsplasser.

- Høyresiden miljøengasjert Solberg hevdet at Norge har blitt for oljeavhengig, og andre næringer må stimuleres for å gi fremtids-Norge flere bein å stå på.

- Vi må ta mange små steg for å bli mindre oljeavhengig. Blant annet investere i kunnskap og kompetanse, skape en entreprenørskapskultur og realisere kunnskapssamfunnet. Det skjer ikke over natten, men må nødvendigvis ta tid, sier Solberg til NTB. For å gjøre landet mer miljøvennlig, poengterte Høyre-lederen at nøkkelen ligger i teknologiutvikling for å få ned utslippene, samt utbedring av kollektivtransporten i alle storbyene.

- Tror du at du overbeviste miljøengasjerte mennesker å stemme Høyre under debatten?

- Jeg håper de hørte at vi har et klart og tydelig miljøengasjement, og tiltak for å få det til. Vi har gjennom samarbeid med KrF og Venstre, og på mange punkter med Fremskrittspartiet, faktisk presset regjeringen til et sterkere miljøengasjement, sier Solberg.

Klima-optimist Statsminister Jens Stoltenberg trakk flere ganger fram at om Høyre tar med Fremskrittspartiet i regjering, vil det ikke bli noen fremgang i arbeidet mot klimaendringene, heller tvert imot.

- Fremskrittspartiet er imot den eneste klimaavtalen verden har blitt enig om, nemlig Kyoto-avtalen, sier Stoltenberg og påpeker at mandagens debatt fikk fram viktige forskjeller mellom partiene.

- Vi vil gjøre mye for å gjøre Norge mer miljøvennlig. Blant annet skal vi redusere utslipp fra bilparken, hvor vi ser en reduksjon i utslipp fra nye biler allerede, satse massivt på jernbane og kollektivtransport og satse på mer miljøteknologi i industrien, sier Stoltenberg.

- Jeg tror det er mulig å få til mye på klima-fronten, ikke minst hvis vi bruker teknologien for det den er verdt.

 


(NTB)