MENER STORBERGET BØR GÅ: Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
MENER STORBERGET BØR GÅ: Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Solberg mener Storberget bør gå

Høyre-lederen mener justisministeren pynter på krimstatistikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg mener justisminister Knut Storberget (Ap) pynter på kriminalstatistikken og har et så dårlig forhold til politiet, at han bør gå av.

- Jeg ser at statistikken viser færre trafikkforseelser og narkotikaforbrytelser. Men sannheten er at dette skjer fordi det ikke er politi ute og kontrollerer trafikken. Det er heller ikke politi ute og kontrollerer narkoomsetningen i Norge. Vi har sluttet å følge opp dette, fordi det er krise i politiet, sier Erna Solberg til TV 2.

Hun mener Storberget må ta ansvar for at innsatsen mot narkotikaforbrytelser og trafikksaker er blitt markant lavere.

Høyre-lederen er også svært kritisk til Storbergets håndtering av konflikten med politiet. Hadde Storberget vært statsråd i en mindretallsregjering, ville han allerede fått et mistillitsforslag mot seg, fastslår hun.

- Dét er opp til Jens Stoltenberg å bestemme, når det er en flertallsregjering. Men jeg synes han burde skiftet ut justisministeren sin. Og hadde det vært en mindretallsregjering, hadde det vært et stormløp mot justisministeren i dag, sier hun.

Storberget selv kaller Solbergs utspill drøyt. Han kommenterer ikke forholdet sitt til politiet, men peker på at antallet narkotikasaker var på det samme nivået som i dag under den borgerlige regjeringen i 2004. Samtidig var vinningskriminaliteten høyere.

(NTB)