VALGKAMP-PRAT: Erna Solberg møtte britenes statsminister David Cameron i Downing Street 10. Nylig avdøde Margaret Thatcher kikker ned på dem fra maleriet bak.  Foto: Keith Hammett/Dagbladet..
VALGKAMP-PRAT: Erna Solberg møtte britenes statsminister David Cameron i Downing Street 10. Nylig avdøde Margaret Thatcher kikker ned på dem fra maleriet bak. Foto: Keith Hammett/Dagbladet..Vis mer

Solberg møtte Cameron i Downing Street 10

Erna Solberg tjuvstartet statsministervisitten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Høyreleder Erna Solberg tjuvstartet i dag statsministervisitten og besøkte sin konservative kollega, statsminister David Cameron, i hans bolig i Downing Street 10 i London. De to har møttes før, men dette var første gang Solberg var på offisielt besøk.

Møtet varte i rundt en halv time, og Erna Solberg synes det ble et veldig hyggelig møte. Den norske valgkampen ble tema.

- Interessert i Norge - Han var veldig interessert i det som foregår i Norge, og hva som er våre viktigste valgkampsaker. Det var veldig hyggelig og sosialt. Vi drakk kaffe og satt i Margaret Thatcher og John Majors tidligere arbeidsrom, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- Hadde han noen råd når du skal inn i regjering?

- Ja, hans råd var å sørge for å være klare om at vi har gjennomføringskraft. Han ønsket meg lykke til med valget. Vi i de konservative partiene i Skandinavia og Storbritannia har mye kontakt, og er alltid støttende til hverandre, sier Solberg.

Diskuterte terror Et hovedtema ellers var terror og terrorberedskap. Der mener Erna Solberg at Norge har noe å lære.

- Cameron har en egen sikkerhetsrådgiver ved sitt kontor, og de har møte i sikkerhetsrådet hver tirsdag. Der snakker de om alt fra In Amenas til sikkerhet rundt Margaret Thatchers begravelse. Det var interessant å høre hvordan de organiserer sitt arbeid, sier Erna Solberg, som ser for seg å ta med seg noen av disse idéene hjem til Norge og fornorske dem.

Tidligere i dag besøkte hun to helseinstitusjoner for å lære om britiske myndigheters satsing på helseteknologi, og hun var i møte med  innenriksminister Theresa May.