- Solberg og Hagen sikrer Drammen-gull

Store favoritter også i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen-trener Ole Gunnar Gjekstad har troen på at laget skal forsvare seriegullet fra i fjor. Men Sandefjord eller Haslum kan spolere gullfesten.

Drammen-treneren har følgende å si om lagene han mener er den største utfordreren til å vippe Drammen av tronen.

- Sandefjord var i toppen i mange år, og vet hva de skal gjøre. De har rutine i mannskapet og vil alltid være blant de beste, sier Ole Gunnar Gjekstad til NTB.

- Haslum på sin side har et godt mannskap. Men laget har mistet Erlend Mamelund, så de mangler den store stjernen. Likevel tror jeg de tar medalje, fortsetter han.

- Hvorfor tar Drammen gullet også denne sesongen?

- Glenn Solberg og Frode Hagen. De betyr mye og har helt avgjørende kvaliteter både på og utenfor banen. Samtidig har vi et bra, ungt lag. Likevel er det viktigste å få til en god rytme slik at det ikke svinger for mye, og at spillerne holder seg skadefrie, forklarer Gjekstad.
Mamelund-exit gir muligheter
Og Drammen er klar favoritt hos Sandefjords nye trener Thomas Franzén og Haslums sjef Jan Karlsson.

- Glenn Solberg er outstanding i norsk håndball. Den som har Glenn på laget har den største prosenten til å ta seriegullet, lyder det fra Sandefjord-treneren, som også nevner Frode Hagen.

- Drammen er i en særstilling til å ta gullet. Men de skal spille i mesterligaen, og det koster en god del energi. Samtidig har de mistet en bedre keeper (Lars Olav Olaussen), så det er noen små anledninger å ta dem på, sier Jan Karlsson og smiler.

For Haslum-treneren frykter ikke sesongen selv om stjernespilleren Erlend Mamelund forlot klubben til fordel for tyske Nordhorn.

DRAR LASSET: Frode Hagen og Glenn Solberg er trolig de viktigste spillerne i eliteserien. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
DRAR LASSET: Frode Hagen og Glenn Solberg er trolig de viktigste spillerne i eliteserien. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Erlend betød en del, men vi spilte flere kamper uten ham sist sesong. Han laget mange enkle mål og var flink til å dra på seg to forsvarere, men det kunne bli litt mye Erlend også. Nå kan det bli mer balanse i laget, forklarer Karlsson, men legger til at det vil ta tid å fylle tomrommet.


Jevnere sesong
Likevel mener Haslum-treneren at årets sesong blir jevnere enn i fjor da Haslum tok bronse - hele 11 poeng bak Drammen. Sandefjord tok sølvet.

- Fyllingen, som tok fjerdeplassen, var 12 poeng bak oss igjen. Flere lag er forsterket, så det blir jevnere. Selv går vi for å fortsette der vi slapp i fjor. Bronse var jeg veldig fornøyd med, men det blir tøft å gjøre det igjen. Men klaffer alt, kan vi også ta gullet, sier Karlsson.

For Sandefjord gjelder det å vinne én av de tre, serien, cupen eller sluttspillet. I fjor ble det gull i NM.

- Men vi tar gjerne flere titler. Målet er å bli et toppslag og holde oss der. Vi har mistet mye rutine i Preben Vildalen og Eivind Ellingsen. Likevel har vi fortsatt en god miks av unge og mer rutinerte spillere, slik som Haslum selv om de nok har et enda yngre lag, fastslår trener Thomas Franzén, som leder et Sandefjord lag som har 10 seriemesterskaptitler å lene seg på.

(NTB)