Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg om fregattulykken: - Vil svekke sjøforsvarets kapasitet

Fregattulykken i Øygarden utenfor Bergen får konsekvenser for sjøforsvarets kapasitet, fastslår statsminister Erna Solberg (H).

SAMMENSTØT: Masseevakuering etter kollisjonen mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS i Hjeltefjorden, nord for Sture-terminalen i Øygarden kommune i Hordaland. Video: Redningssentralen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg sier til TV2 Nyhetskanalen at hun er lettet over at ingen av de 137 besetningsmedlemmene ombord på fregatten KNM Helge Ingstad ble alvorlig skadd. Hun understreker imidlertid at ulykken har konsekvenser for landets forsvarskapasitet.

- Dette er forferdelig vanskelig, og en vond sak for forsvaret og marinen framover. Det er klart at det er utrolig uheldig at det skjer med en så stor fregatt og for en sjøforsvarsnasjon som Norge. En slik stor ulykke har betydning for vår kapasitet framover, sier Solberg til TV2.

Statsministeren understreker samtidig at forsvaret skal opprettholde høy aktivitet med de ressursene som er tilgjengelig.

På spørsmål om omdømmet til Norge svekkes av en slik ulykke, svarer Solberg at kollisjoner og ulykker i forbindelse med militær aktivitet skjer i mange land. Samtidig understreker hun at det ikke bør gjøres opp meninger om hva som er årsaken til ulykken før granskningen er gjennomført.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!